Borsadaki sert düşüşün ardından tüm kurumların işlemleri mercek altına alındı
Borsa İstanbul'da dün yaşanan sert düşüşün ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yaptığı açıklamada tüm kurumların işlemlerinin inceleme altına alındığını duyurdu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Borsa İstanbul'da dün yaşanan sert düşüşün ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından "Kurulumuzca BİST pay piyasasında yaşanan olağanüstü fiyat hareketlerine yönelik inceleme başlatılmıştır" açıklaması yapıldı.
"CEZAİ VE/VEYA İDARİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK"
SPK'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
* "Kurulumuzca BİST pay piyasasında yaşanan olağanüstü fiyat hareketlerine yönelik inceleme başlatılmıştır. Kurulumuz ve Borsa İstanbul A.Ş. tarafından tüm kurumların işlemleri inceleme altına alınmıştır.
* Sermaye piyasasının güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikteki eylem ve işlemlerin tespiti halinde, Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde, Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai ve/veya idari yaptırımlar uygulanacaktır.
* Ayrıca Kurulumuzca; olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ile bu haberleri yayanlara ilişkin gerekli hukuki işlem/incelemeler derhal başlatılmıştır."
SERT DÜŞTÜ
BIST 100 endeksi, en düşük 9.474,03 puanı ve en yüksek 9.953,91 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 2,79 altında 9.602,16 puandan tamamladı.
Borsa dün özellikle öğleden sonra sert hareketlere sahne oldu. BIST 100 endeksi güne 8,42 puan ve yüzde 0,09 artışla 9.815,92 puandan başladı.
Gün içinde en düşük 9.474,03 puanı, en yüksek 9.829,89 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 2,09 azalışla 9.602,16 puandan tamamladı. Bir ara kayıplar %3'ü aştı.
Önceki kapanışa göre mali endeks yüzde 1,39, hizmetler endeksi yüzde 2,38, teknoloji endeksi yüzde 2,05 ve sanayi endeksi yüzde 2,13 değer kaybetti.
BYBİT hacklendi, 1.5 milyar dolar çalındı
Borsa sert düştü, SPK inceleme başlattı
Kartlı ödemeler yüzde 66 artışla 1.6 trilyon lirayı aştı
Carry trade yatırımcılarından yüklü giriş!
Batık krediler yüzde 76 arttı!
KKM'den çıkan para altına ve fonlara kayıyor!
SPK'dan büyük manipülasyona rekor ceza!
TCMB döviz rezervlerinde 8 yıl sonra ilk!
Gram altında rekor sürüyor




YORUMLAR
Yorum Yap