Borsada yüzde 350 prim yapan hissede 4 kişiye yasak!
SPK, Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ hissesinde manipülasyon yaptığı iddiasıyla 4 kişiye yasak getirdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Sermaye Piyasası Kurulu SPK’nın manipülasyonla mücadelesi sürüyor. Manipülatif işlemleri incelemeye anlık olarak alan SPK Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ hisselerinde 4 kişiye 6 ay işlem yasağı getirdi.
Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ hisse senedi son bir yılda yaklaşık yüzde 350 prim yapmıştı. Özellikle sosyal medya üzerinden de pazarlanan hissede son bir ayda da yüzde 30 prim yaptırıldı.
Konu ile ilgili olarak SPK’dan şu açıklama yapıldı:
“Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (PEGYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle; 6362 sayılı SPKn’nun 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, 6362 sayılı SPKn’nun 128/1-(a) maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla;
6362 sayılı SPKn’nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği’nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca; aşağıdaki tabloda bilgilerine yer verilen kişiler hakkında 20.09.2023 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verilmiştir.”

Eximbank'a 277 milyon dolarlık sendikasyon kredisi

Penti'nin sahipleri hisselerini borsada satacak

SPK'dan yasaklı hisselerle ilgili önemli karar

Görevden alınan Gizem Uzuner, Merkez Bankası'ndan istifa etti

HSBC yıl sonu faiz beklentisini güncelledi

TL mevduat faizinde hızlı yükseliş

MB'nin talimatının ardından bankalar TL'de kesenin ağzını açacak

Ticari kredi faizinde rekor artış

Reeder halka arzında aslan payı 32 hesaba gitti: Kim bu kurumsal?

YORUMLAR
Yorum Yap