Borsada yabancı oranı yüzde 44.23’e inerek tarihinin en düşük seviyesinde
Türkiye sermaye piyasalarında çok yüksek dalgalanmaların yaşandığı geçen hafta yabancı yatırımcıların borsadaki payı da yüzde 44.23'e inerek tarihi en düşük seviyeye geriledi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
Türkiye sermaye piyasalarının dalga boyu yüksek bir görünüm izlediği geçen hafta yabancı yatırımcıların borsadaki payı da geriledi.
Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı oranı yüzde 44.23’e inerek tarihi en düşük seviyeye geriledi. Yabancılar Merkez Bankası başkanı değişikliği sonrası geçen hafta borsada sert satışlar gerçekleştirmişlerdi. Geçen yıl ocak ayında yabancıların borsadaki payı yüzde 65,79 seviyesindeydi.
19 Mart kapanışta yabancı yatırımcıların borsadaki payı ise yüzde 45.08 idi. Geçen hafta pazartesi günü 45.18 olurken, 23 Mart’ta yüzde 45.49 ile haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Ardından oran sürekli gerileyerek cuma günü yüzde 44.23’e indi. Yani 3 işlem gününde 1.26 puanlık düşüş yaşandı.
'İlk kez bir finansal teknoloji firması halka arz edilecek'
Türkiye’de kripto patlaması yaşanıyor! 5 Milyon kişinin kripto parası var
TL’nin değerindeki düşüşün hızını Erdoğan’ın alacağı kararlar belirleyecek
FT açıkladı: İki günde 6,5 milyar dolarlık yabancı sıcak para çıktı
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin 'huzur hakkı'na yüzde 33 zam
Borsa İstanbul'da Hakan Atilla'nın yerine gelen isim belli oldu
ABD'deki Halkbank davası: Temyiz duruşması tarihi belli oldu
Halkbank yönetim kurulunda Prof. Kerem Alkin'in yerine kim geldi?
Vakıfbank ve Halkbank'ta genel müdürler yerini korudu



YORUMLAR
Yorum Yap