Borç yapılandırmada tarih uzatıldı
Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak için başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin bir ay uzatılması kararlaştırıldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Cumhurbaşkanlığı'nın kamu borçlarına yapılandırma ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kararla, 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanmak için öngörülen süreler ertelendi.
Buna göre, kanun hükümlerinden yararlanmak için vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediyeler gibi alacakları yapılandırılan idarelere yönelik başvuru, bildirim ve beyan süreleri 30 Haziran 2023'e (Bu tarih dahil) kadar uzatıldı. Söz konusu süre 31 Mayıs'ta dolacaktı.
Kararla, bu başvuru, bildirim ve beyana ilişkin ilk taksit ödeme süreleri ise 31 Temmuz 2023'e (Bu tarih dahil) kadar uzatılmış oldu.
Kur Korumalı Mevduat 121 Milyar Doları aştı
Adabank'ın satış rakamı 60 milyon dolardan 10 milyon dolara düştü
Bankalar kredi musluklarını açmadı; kriz büyüyor
Merkez Bankası faize dokunmadı
Merkez Bankası'ndan bankalara yeni döviz talimatı
Ak Parti'de Mehmet Şimşek belirsizliği
Mevduat faizleri yüzde 50'e yaklaştı
Roubini: Anlaşma olmazsa piyasa çöker
Adabank, ihalede tek teklif veren Ahlatcı'nın oluyor




YORUMLAR
Yorum Yap