Borç batağındaki Konya Şeker'le BAE ilgileniyor
Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Birleşik Arap Emirlikleri'nin bünyesinde Konya Şeker'in de bulunduğu Anadolu Birlik Holding'i satın almak istediğini yazdı. Toker'in aktardığına göre BAE, Anadolu Birlik Holding hisseleriyle ciddi olarak ilgileniyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) temeli Konya Şeker'e dayanan Anadolu Birlik Holding'i (ABH) satın almak istediğini yazdı.
Toker "BAE, Anadolu Birlik Holding hisseleri ile ciddi olarak ilgileniyormuş. (ABH'in bağlı şirket ve iştirakleriyle ülkenin büyük gıda üreticileri arasında olduğunu not düşelim)" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu Konya Şeker'den rekor borç: 17.8 Milyar TL
Toker'in yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Türkiye ile BAE arasında bir dizi anlaşma imzalanmış ve BAE 10 milyar dolar yatırım sözü vermişti. Şimdi, bu söz doğrultusunda Prens'in yatırım ofisi ABH ile temasa geçmiş. Bir danışman ekibi Konya Şeker, Süt Çiftliği, Pan Agro, ilk tohumculuk şirketi olan Beta Ziraat ve iki termik santral ile ilgili bilgi almak istemiş. Kangal ve Soma termik santralleri için bir satış rakamı telaffuz edilmiş ancak holding yetkilileri, santralleri özelleştirmeden çok daha yüksek bir tutara aldıklarını belirtip bu fiyatı düşük buldukları mesajını vermiş. Yanı sıra BAE tarafına, ABH holding hisselerinin tamamının satışının söz konusu olamayacağı da ifade edilmiş."
Ramazan Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?
Memura emekliye yüzde 30 zam garanti
İstanbul'da yaşam maliyeti 1 yılda yüzde 73,63 arttı
Bodrum ve Çeşme’de otel yapıp ev diye satan müteahhitlere kötü haber
Darüşşafaka'da bayrak değişimi
Abramoviç’in Bodrum'daki yatı yer değiştirdi
Anne babalar dikkat! Ünlü markanın çikolatası toplatılıyor
Türkiye enflasyonda dünya ikincisi
İthalat yüzde 156'lık artışla 31 Milyar Dolara yaklaştı



YORUMLAR
Yorum Yap