Bodrum'da Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Bitez ve Torba'da 'beyaz kum' incelemesi
Türkiye'nin gözde turizm kenti Bodrum ilçesinde, sahile beyaz kum döktüğü tespit edilen tesisler hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Bodrum'da yarımada genelindeki bazı sahillere beyaz kum döküldüğü yönündeki şikayetler üzerine, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi ekiplerince çalışma başlatıldı.
Araştırmada, Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Bitez ve Torba Mahallesi'nde turizm sezonu öncesinde sahilde kum döküldüğü ve doğal alana iş makineleri ile müdahale edildiği tespit edildi.
Bu doğrultuda, sahilden numune alan ekipler, bölgedeki site, tatil köyü, rezidans, restoran, beach kulüp ve otellerde inceleme yapıp tutanak tuttu.
Tutanakların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne iletileceği ve tahlillerin ardından işletmelere gerekli yaptırımların uygulanacağı belirtildi.
Ayrıca plajların eski haline getirilmesi için de işletme yetkililerine uyarılar yapıldı.
Öte yandan önceki günlerde Bardakçı Koyu'ndaki 5 yıldızlı bir otelin sahiline kalsit plaj kumu dökülmüş, gelen şikayetler üzerine belediye ekiplerince yapılan incelemelerin ardından, dökülen beyaz kum otel yetkililerince kaldırılmıştı.
Yalıkavak Dirmil Mahallesi'ndeki lüks bir sitenin sahil hattına da beton blokların dalgakıran olarak yerleştirildiği ve kepçe ile sahil bandında işlem yapıldığı tespit edilmiş, kum serilmesine izin verilmemişti.
Konyaaltı sahili yeniden Hülya Koçyiğit’in damadına verildi
Karar yazarı Akif Beki: TÜİK, güçlü Türkiye'mizin şanına yakışır en uygun verileri açıklayacaktır!
Belediyelerde savurganlık! 'Saltanat kayığı' olay oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı: Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi nasıl olacak?
30 milyonluk iş nerede? TCDD böyle soyuluyor
Korona krizi! 84 Milyar dolarlık zarar duyurdular
Turizm Bakanlığı’ndan yeni ‘korona’ genelgesi!
Erdoğan duyurdu: İşverene destek sürecek, tamamlayıcı emeklilik gelecek
THY'den yolculara uyarı: Havalimanına 3 saat önce gelin



YORUMLAR
Yorum Yap