BİM'e iki yeni soruşturma daha açıldı!

Rekabet Kurulu, şubat ayında yaptığı açıklama ile market zinciri BİM'e 1,3 milyar TL ceza kesildiğini duyurmuş, BİM ise cezanın 'hukuka aykırı' olduğunu öne sürerek itirazda bulunmuştu

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

BİM tarafından KAP'a yapılan açıklamada BİM'in de aralarında bulunduğu perakende şirketleri ve tedarikçilere yönelik iki soruşturma daha açıldığı belirtildi.

Türkiye'nin en büyük market zincirleri arasında yer alan BİM, geçtiğimiz şubat ayında tarihi bir ceza ile karşı karşıya kalmıştı. 

Rekabet Kurulu, kurum uzmanlarının yerinde incelemesini engellediği gerekçesiyle BİM'e 1,3 milyar Türk lirası idari para cezası keserken, şirket söz konusu cezayı 'hukuksuz ve hakkaniyetsiz' bulduklarını belirterek itirazda bulunmuştu. 

BİM'E İKİ YENİ SORUŞTURMA DAHA AÇILDI

İtiraz başvurusunun nasıl sonuçlanacağı merak edilirken, Rekabet Kurulu tarafından aralarında BİM'in de bulunduğu bazı market zincirlerine yönelik iki yeni soruşturma daha başlatıldığı öğrenildi. 

BİM tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Rekabet Kurumu tarafından aralarında Şirketimizin de bulunduğu çeşitli perakende şirketleri ve tedarikçilerine yönelik iki soruşturma açıldığı tarafımıza bildirilmiştir.

Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu teşebbüslerin kanunu ihlal ettikleri, cezai yaptırım ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacak olup, konuyla ilgili gelişmeler sermaye piyasası mevzuatına uygun olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır." 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol