BİM açıkladı: 12 aylık enflasyon yüzde 110
BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu,12 aylık enflasyonlarının yüzde 110 civarında olduğunu kaydetti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu, 12 aylık enflasyonlarının yüzde 110 civarında olduğunu belirterek, ciro artışını da yüzde 100'ü aşan bir oranda revize ettiklerini ifade etti.
Bloomberg HT'nin haberine göre Dortluoğlu, asgari ücrette yaşanan artışa paralel şekilde ilk 6 ayda yüzde 37.5'e tekabül eden bir maaş zammı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Aynı şekilde kiralarda da benzer artışlar söz konusu oluyor. Ancak enflasyon şu anda artış trendinde olduğu için ve şu andaki öngörümüzü yüzde 100’ün üzerinde bir yıllık ciro artışı beklentisi olarak revize ettik" dedi.
Genel ciro artışlarının da bu rakamların üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Dortluoğlu, "Dolayısıyla bu yönetilebilir bir durumda şu anda ama enflasyon yarın bizi nereye götürecek bilmiyoruz. Bugün için bize sorarsanız bizim şu anda 12 aylık enflasyonumuz yüzde 110 civarında ve Türkiye yılsonunda yüksek bir enflasyonla kapatacak gibi görünüyor. Biz de bu doğrultuda yıllık ciro artışımızı yüzde 100’ün üzerinde bir oranla revize ettik" diye konuştu.
ŞOK Market işçileri kampanya başlattı: Maaşlar en az 7.500 TL olacak
Adalet Bakanlığı personeline 25 Bin TL promosyon
Sefine Tersanesi’nden iş cinayeti açıklaması; ölen işçiyi suçladılar!
TESK: Enflasyonun sorumlusunu buldu: 3 harfli marketler
Ünlü ekonomistten korkutan uyarı: Bu durum krizi derinleştirir
Erdoğan: Hepimiz aynı Türkiye gemisinin içindeyiz, batarsa hepimiz boğulacağız
AVM yatırımcıları isyanda: Yönetmelik geri alınsın
Yurt dışı ÜFE'de yeni zirve: En yüksek artış rafinede
Turist sayısı Temmuz'da pandemi öncesini aştı!



YORUMLAR
Yorum Yap