Beyaz eşyada fiyatlar 5'e katlandı
Son 5 yılda enflasyon karşısında fiyat artışlarında frenli gitmeye çalışan beyaz eşya sektöründe fiyatlar 5’e katlanırken, tüketicinin talebi öne çekmeye devam ettiği belirtildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
2019’dan bu yana beyaz eşyada fiyatların 5’e katlandığını ancak sektörün fiyatlarda büyük üreticiler ile frenli gittiğini kaydeden Profilo Türkiye Kıdemli Satış Direktörü Mustafa Işkıncı, maliyetleri tamamen yansıtmaları durumunda ise etiketlerin iki kat üstünde fiyatların olması gerektiğini kaydetti.
ÇEYİZ ERKEN ALINIYOR
Yüksek enflasyonun çeyiz alışverişlerini de öne çektiğini belirten Işkıncı, “Satışların yüzde 15’i çeyizlik satış. Beyaz eşya artık daha sonra teslim alınmak üzere alınıyor. Yüksek enflasyon döneminden önce yüzde 7-8’di çeyizlik alışveriş. Bu oran iki katına çıktı. Tüketici, parasını veriyor ürünü almıyor” dedi.
Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre Profilo olarak her yıl pazar paylarını artırdıklarını da kaydeden Işkıncı, bu yıl hedefledikleri 100 mağazanın 64’ünü açtıklarını belirtti. Işkıncı, 5 yılda pazar paylarını yüzde 25 artırdıklarını aktardı.
10 MİLYONLUK PAZAR VAR
Mustafa Işkıncı, tüm dünyada ortalama 500 milyon, Türkiye’de ise 9-10 milyon adetlik beyaz eşya pazarı olduğunu kaydetti. Işkıncı, son 5 yılda Profilo mağazalarında ortalama metrekare büyüklüğünün 80 metrekareden 150 metrekareye yükseldiğini aktardı.
Vatandaşların daha ne vermesini bekliyorsunuz?
Vergi Uzmanı, Dr. Ozan Bingöl, iktidarın hazırladığı yeni vergi taslağını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile eleştirdi. Bingöl, “Yıllık ortalama dolar kurunu esas alarak yaptığım hesaplamalara göre; 2019 yılında kişi başına 1.430 dolar vergi öderken, 2023 yılında kişi başına 2.222 dolar vergi ödemişiz” ifadelerini kullandı. Vatandaşın sırtındaki vergi yükünün sadece 4 yılda dolar bazında yüzde 55.4 oranında artığına dikkat çeken Bingöl, “Yeni vergi getirenlere, vergi zammı planlayanlara soruyorum şimdi: Vatandaş varını, yoğunu vermiş, dolar bazında bile 4 yıl önceye göre yüzde 55.4 daha fazla vergi ödemiş.
Vatandaştan daha neyini vermesini bekliyorsunuz” diye sordu.
Doğalgaza temmuzda zam var mı?
Limonun suyunu çıkardılar: Fiyatlar uçtu!
Turizmcinin bahar sevinci yaza çıkmadı
Darbe girişimi Tesla hisselerini fırlattı
Bodrum Belediyesi'nde skandalda ikinci perde: Önce ruhsat verip sonra ceza kesmişler
Sahibinden satılık AVM!
Akaryakıta rekor ÖTV zammı geliyor
Beyaz eşya sektöründe 4.8 milyar dolarlık satın alma
AJET'in genel müdürü de çifte maaşlı çıktı




YORUMLAR
Yorum Yap