BDDK'dan bankalara döviz talimatı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankalardan platformlar aracılığı ile gerçekleştirdikleri döviz işlemlerini şube, hazine ve mobil bankacılığa taşımasını istedi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
BDDK, bankalardan platform Döviz alım satım işlemlerini şube, hazine ve mobile taşımalarını istedi
BDDK, döviz alım satım işlemlerine ilişkin olarak bankalara gönderdiği açıklamada, "Tüm müşterilerin direkt erişiminde olan yabancı para (YP) işlem platformlarından yeni işlem yapılmaması, limit belirlemelerinin gözden geçirilmesi, müşteri memnuniyetinin sürekliliğinin sağlanması bakımından YP işlem taleplerinin şubeler, hazine birimleri, mobil ve internet bankacılığı kanalları üzerinden gerçekleştirilmesinin sağlanması gerekli görülmektedir." ifadelerine yer verdi.
BDDK ilgili talebine gerekçe olarak, bankaların mevcut kaynaklarının verimli şekilde kullanılmasının sağlanmasına, kaynakların ekonomik faaliyetleri desteklemeyen, rant elde etmek amacıyla kullanılmasının önlenmesine yönelik olarak? ilgili kredinin kullandırım amacına aykırı işlemlerin gerçekleştirilmemesine yönelik bankalarca gerekli görülecek kontrollerin azami seviyede oluşturulmasını gösterdi.
Bitcoin resmi para birimi oldu
Finansal piyasaları DXY çarptı!
Euro/dolar paritesinde dikkat çeken gelişme! Beş yıl sonra ilk kez oldu
Yeni 10 liralar bugün tedavüle girdi
Deutsche Bank’tan ‘derin resesyon’ uyarısı
Rus rublesi nasıl yükseldi? Euro karşısında iki yılın zirvesini gördü
Borsa İstanbul neden düştü?
Borsa yüzde 3 değer kaybetti
Dolar iki yılın zirvesine yükseldi



YORUMLAR
Yorum Yap