Barış Pehlivan: 300 gerçek ByLock kullanıcısı mağdurlar arasına sokulup, sanık olmaktan kurtarıldı mı, onlar arasında kaç AKP'li bakan ve milletvekili vardı?
"Abdurrahim Boynukalın'ın telefon numarası da o listeden çıktı mı?"
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, 15 Temmuz darbe girişiminde bazı gerçeklerin ve isimlerin hiç duyulmayacağını belirterek, "Eylül 2017’de ne oldu? Tam bu tarihte Twitter’da “byleak” isimli bir hesap devreye girdi. Yönlendirilen bir site üzerinden ByLock listeleri 3 dolara sorgulanabiliyordu. Ödemeler kripto parayla gerçekleşiyor, telefon veya TC kimlik numarasından sorgulama yapılabiliyordu. Sahi, kim bu çok gizli veritabanına ulaşabildi? Bunun soruşturması yapıldı mı?
Ya, Ayasofya’nın önceki baş imamının yeğeni ve AKP’nin şu anki Londra temsilcisi Abdurrahim Boynukalın’ın ismi o Twitter hesabında “ByLock kullanıcısı” olarak neden yayımlandı? Bu bilgi doğruysa, AKP’li Boynukalın’a bir savcı “Bu ne iş” diye sordu mu?" diye yazdı.
"Fethullahçıların ByLock’tan kurtulma planı olan “Mor Beyin” listesine sokulanlar arasında gerçek ByLock kullanıcıları da var mıydı?" sorusunu yönelten Pehlivan, "Hadi rakam da vereyim, 300 gerçek ByLock kullanıcısı da mağdurlar arasına sokulup, sanık olmaktan kurtarıldı mı? Onlar arasında kaç AKP’li bakan ve milletvekili vardı? Örneğin, Abdurrahim Boynukalın’ın telefon numarası da o listeden çıktı mı? Ya da halen hakkında adli işlem yapılmayan binlercesi arasında hangi özel insanlar bulunuyordu? Kaçı kaç parayla kaçabildi?" ifadelerini kullandı.
Yazının tamamı için tıklayın...
Gazeteci Müyesser Yıldız: 15 Temmuz gününün kamuoyu ile paylaşılmayan görüntüleri var
Eğitimci Nazmi Arıkan'ın otopsi raporu: 36 bıçak darbesi
Nazmi Arıkan'ın katil zanlısı Ufuk Akçekaya: 30 milyon dolar borcu var, kafasına silah dayayıp parayı alacağım
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN
Erdoğan: 15 Temmuz'un yıl dönümünde Saraçhane Meydanı'nda olacağız
İstifa eden MHP'li Baki Ersoy'a Bahçeli'den davet
Nazmi Arıkan'ın katil zanlısı Ufuk Akçekaya, Instagram'dan canlı yayın yapmış
Mehmet Cengiz’in kardeşi hızlı çıktı! Bodrum'da dağı oydu; villayı koydu
İmamoğlu'ndan sel felaketi esnasında tatilde olduğu eleştirilerine yanıt: Şov yapmaya değil soruna odaklandık



YORUMLAR
Yorum Yap