Barclays, ING ve Deutsche Bank’tan Türkiye için faiz tahmini
Banka ve finans sektörünün en büyüklerinden Barclays, Merkez Bankası’nın yılın son çeyreğinde faiz indirimine gideceği tahmininde bulundu. ING ve Deutsche Bank da kısa vadede faiz indirimi beklemiyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Londra merkezli Barclays, Merkez Bankası’ndan yılın son çeyreğine kadar faiz indirimi beklemediğini duyurdu. Bankanın hazırladığı bir araştırma raporunda, enflasyonun ekim ayına kadar yüzde 17’lerde olacağı, bu nedenle Merkez Bankası’nın faizi aşağı çekmekte zorlanacağı ifade edildi.
Enflasyonun henüz tepe noktası ulaşmadığını belirten Barclays, bu nedenle yılın dördüncü çeyreğine kadar faiz indirimi beklemediğini belirtti. Bloomberght‘de yer alan habere göre Barclays Analisti Ercan Ergüzel, dördüncü çeyrekte 350 baz puanlık indirim yapılacağını düşündüklerini ifade etti.
ING BANK: ENFLASYON KOŞULLARI ZORLU
ING Bank’ın yayınladığı araştırma raporunda da, olası bir faiz indiriminin üçüncü çeyreğin sonlarında olabileceği öngörüsünde bulunuldu. Raporda; emtia fiyatlarındaki yukarı yönlü eğilim, TL’deki zayıflık, salgındaki arz kısıtları ve talep koşullarıyla birlikte enflasyon dinamiklerinin zorlu olduğu vurgulandı.
DEUTSCHE BANK: TÜRKİYE’DE ENFLASYON YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK
Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska ise Merkez Bankası’nın temmuz ayından itibaren faiz indirmesini beklediklerini ve yıl sonu için büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiklerini söylemişti. Wietoska “Enflasyon kısa vadede artmaya devam edecek, baz etkileri ve döviz şokunun da bunda payı olacaktır. Nisanda enflasyonun yüzde 17’ye çıkmasını bekliyoruz ama bunun zirve olacağını düşünmüyoruz ve enflasyondaki artışın devam edeceğini tahmin ediyoruz” demişti.
Çok fazla belirsizlik olduğuna dikkat çeken Wietoska, TL’deki yüksek oynaklığın enflasyonu kısa vadede etkileyeceğini ifade etmişti.
Merkez Bankası politika faizi halen yüzde 19 düzeyde.
MASAK'dan kripto paracılara 10 gün süre!
Ünlü borsacı uyardı: Kısa sürede aşırı değerlenen hisselerden uzak durun
Yellen bir cümleyle piyasaları karıştırdı: Faiz artışı gerekebilir
Reel sektörün döviz açığı 155,3 milyar dolara yükseldi
Bera Holding’deki 450 Milyon Liralık şaibeli hisse satışından kim menfaat sağlıyor?
Merkez Bankası, iki yılın zirvesine çıkan enflasyonu nasıl açıkladı?
Blockchain’in devler liginde Türkiye’yi Bitci temsil edecek
SPK'dan A1 Capital'e 1.760.907 TL rekor ceza
Ethereum'da yeni rekor; 3457 dolara çıktı



YORUMLAR
Yorum Yap