Bakanlık tereyağ ihracatına kısıtlama getirdi
Tarım ve Orman Bakanlığı, tereyağı ihracatına kısıtlama kararı aldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 81 il müdürlüğüne gönderilen yazı ile Kuzey Kıbrıs, Azerbaycan, Özerk Nahçıvan Cumhuriyeti, Dahilde İşleme Rejimi (DİR) dışında tereyağı ihracatına kısıtlama getirildiği bildirildi.
Kararın ülkesel tereyağı arz güvenliğinin sağlanması, arz ve talep dengesinin korunması için alındığı belirtildi.
608 bin dolardan 34 milyon dolara yükseldi
Pandemi etkisiyle tüm dünyada zayıflayan ticaret Türkiye ihracatına da yansımış, tereyağı ihracatı bu nedenle düşük seviyelerde seyretmişti. Ancak geçen yılın ilk üç ayında 608 bin dolar olan tereyağı ihracatı bu yılın aynı döneminde 34 milyon dolara kadar yükseldi.
TİM verilerine göre, 2022 Ocak ayında 9,7 milyon dolar, şubat ayında 9,8 milyon dolar, mart ayında 14,5 milyon dolarlık tereyağı ihracatı gerçekleştirildi.
Ekonomi Profesörü BİM'deki 3 aylık enflasyonu açıkladı: Yüzde 72
Bütçe, mart ayında 69 milyar lira açık verdi
Reuters: Kiralık ev fiyatları enflasyonun çok üstünde arttı, Türkler şaşkın
İhracatçıya 7/24 ulaşabilecekleri 'kırmızı iletişim hattı' geliyor
Konut satışları yüzde 21 arttı; yabancılara 5 bin 567 konut satıldı
Sektör temsilcileri açıkladı: Kırmızı ete yüzde 24 zam yolda
Akaryakıtta indirim bitti! Bu akşam zam geliyor
Ev sahibi ve kiracı mahkemelik oldu; tahliye davaları genel davalar arasında ilk sıralarda
Şakkadanak dolar satarım diyen Necmettin Batırel: İnsanların geliri arttı, artık zamlardan rahatsız olmuyor




YORUMLAR
Yorum Yap