Bakan Şimşek'ten dikkat çeken Gabar petrolü açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'daki petrol üretiminin cari açığı kalıcı olarak azaltacağını ve 2024 yılında Türkiye’nin petrol ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacağını açıkladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Gabar'daki petrol üretiminin, cari açığı kalıcı olarak azaltacağını ve rezerv birikimini hızlandıracağını ifade etti.
Şimşek, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.
Gabar'daki petrol üretiminin 2024'te Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağını belirten Şimşek, "Böylece cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak. 2026 itibarıyla toplam petrol üretimi, ihtiyacımızın yüzde 18'ini karşılayacak düzeye ulaşacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
Gabar’daki petrol üretimi 2024’te ülkemiz ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak. Böylece cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak.
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) October 23, 2023
2026 itibarıyla toplam petrol üretimi, ihtiyacımızın yüzde 18’ini karşılayacak düzeye ulaşacaktır. https://t.co/dIkGdPSk1J
Tüp fiyatlarına zam: Tombul tüp 580 liraya çıktı
Çeliki büken kadınlar: Rakibimiz kendimiz
Köprü ve otoyollara yüzde 50 zam geliyor
Asgari ücret yeni yılda ne kadar olacak? Cem Küçük açıkladı
WhatsApp, artık bu telefonlarda çalışmayacak
Recep Erçin yazdı: Bakan Şimşek, Anteplilere İngilizce konuşmuş
Tapusu olanlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar
FLY Butik vurgunu: Ev yerine bela aldık
İspark adıyla QR kodlu dolandırıcılık



YORUMLAR
Yorum Yap