Bakan Nebati'nin Londra ziyaretinde Ferit Şahenk detayı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Londra'da gerçekleştireceği toplantıların organizasyonunu Ferit Şahenk'in de ana ortakları arasında bulunduğu Dome group düzenleyecek.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra'ya gidiyor.
Bakan Nebati, yarın iş insanları ve yatırımcılar ile bir araya gelecek.
İki ayrı oturumda görüşmeler yürütecek Nebati, yeni ekonomi modeline ilişkin ayrıntıları yatırımcılara anlatacak.
Yabancı kurumlara gönderilen davetiyeye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 8 Şubat Londra saati 10:00 ve 14:30’da yabancı yatırımcılarla Londra'da iki ayrı toplantı gerçekleştirecek.
Toplantıları Ferit Şahenk’in de ana ortakları arasında bulunduğu İngiltere’deki ilk Türk sermayeli yatırım bankası olan Dome Group düzenleyecek. İki toplantı da eskiden Londra Türkiye Büyükelçiliği’nin bulunduğu fakat şu an büyükelçi yerleşkesi olarak kullanılan binada gerçekleştirilecek.
“Yatırımcılara takvimimizde faiz artırımı olmadığını söyleyeceğiz”
Bakan Nebati, Nikkei’ye verdiği röportajda Londra ziyaretiyle ilgili “(Yatırımcılara) izlediğimiz politikalardan geri dönüşün olmayacağını ve takvimimizde faiz artırımı olmadığını söyleyeceğiz. Bunu konuyla ilgili en yetkili otoriteden duyduklarından emin olacağız. Nasıl bir ekonomiyle karşılaşacaklarını şeffaf bir şekilde anlatacağız” demişti.
Londra’dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinde eşlik edeceğini belirten Nebati, oradan da G20 zirvesi için Jakarta’ya geçeceğini dile getirmişti.
Londra ve Bahreyn’i birer kez daha ziyaret edeceğini söyleyen Nebati, “Baharda Japonya, Çin ve Singapur’u ziyaret ederek Avrupa, Körfez ve Doğu Asya turunu tamamlayacağım” demişti.
İhtiyaç kredisi faizleri 3 yılın zirvesine çıktı
Döviz kurları yeni haftaya nasıl başladı?
Cem Uzan iddia etmişti! Atilla Yeşilada son noktayı koydu: Sermaye kontrolü gelecek mi?
Altın fiyatlarında yön ne olacak? İşte dev bankalardan son tahminler
Oxford uyardı: Güven kaybedilirde Hazine'ye yükü ağır olur
Citi'den Türkiye'ye yönelik enflasyon tahmini: Mayıs ayında zirve yapacak
Dünyaca ünlü banka açıkladı: Yeni dolar krizi kapıda
Etiyopya'yı geçtik! Eksi reel faizde dünya beşincisiyiz!
ABD’deki Halkbank davasında yeni gelişme




YORUMLAR
Yorum Yap