Bakan Muş'dan marketlere uyarı: En ağır yaptırımları uygulayacağız
"Vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın"
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Ticaret Bakanı Mehmet Muş," Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın." açıklamasını yaptı.

Bakan Muş Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Gıda ürünlerinde KDV’nin %8’den %1'e indirilmesi düzenlemesinin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri ivedilikle alıyoruz. 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız." ifadesini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisi (KDV) indirimi oranını açıkladı. Buna göre, temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi.
Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararıbugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar, 14 Şubat Pazartesi yürürlüğe girecek.
Ekonomistler KDV kararını nasıl yorumladı?
Prof. Dr. İlber Ortaylı: Türkiye’nin şu anda en büyük sorunu yurt dışına göçtür
Resmi Gazete’de yayımlandı: KDV'si yüzde 1'e düşürülen temel gıda ürünleri neler?
Tebliğ yayımlandı: Gıda ürünlerinde KDV yüzde 1'e düştü
Yanlışlıkla giren pişman oluyor: Köprü ve otoyollar ucuzlarsa boş kalmaz
Anadolu Hisarı'nda kaçak inşaat İBB tarafından yıkıldı!
Çalışma Bakanı Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan gıdada indirim çağrısı
TİM Başkanı Gülle, yeni destek paketi için ne dedi?



YORUMLAR
Yorum Yap