Bakan Bilgin: EYT'yle ilgili çalışmalarımız var
"Önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz""
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni asgari ücreti açıklamasından sonra soruları yanıtlayan Bilgin, asgari ücretin artırılmasından sonra 3600 ek gösterge düzenlemesinin Meclis'te görüşülmekte olduğunu belirtti. Bilgin, geri kalan düzenlemeleri de programlarına aldıklarını söyledi. Bilgin, Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili de çalışmaları olduklarını söyledi.
Asgari ücretteki artışın yılbaşında yapılan zamla birlikte yüzde 95'lik bir orana ulaştığını kaydeden Bilgin, "Enflasyonist ortamda emekçileri koruyan bir düzenleme yapıldı" ifadelerini kullandı.
Halk TV'de yer alan habere göre Bilgin, kamuoyunun merak ettiği düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, hükümetin önünde bundan sonra çözülecek ilk sorunun 'sözleşmeli personelin' durumu olduğunu ifade etti.
"Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var, sonra EYT'liler"
Bakan Bilgin, EYT düzenlemesinin gündemlerinde olup olmadığıyla ilgili ise, "EYT ile ilgili çalışmalarımız da var" ifadesini kullandı.
Bilgin, "Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT de var. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kolin'in imar rantı mahkeme tarafından iptal edildi
Varlık Barışı'nda başvuru süresi yine uzatıldı
Benzine indirim geldi
Kaçak geçiş cezalarına yüzde 75 indirim geliyor
İhracat ilk 6 ayda yüzde 20 artışla 126 milyar dolara yaklaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ergün Atalay'a: Senin başında da saç kalmadı
Prof. Demirtaş’tan asgari ücret yorumu: Ülkenin ne büyük çıkmaza girdiği anlaşılacak
Elektrik şirketlerine 35 milyonluk ek kâr
MÜSİAD: Yeni asgari ücreti memnuniyetle karşılıyoruz



YORUMLAR
Yorum Yap