Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'e hediye ettiği haritaya Ruslardan tepki
Kremlin Sözcüsü Peskov, MHP lideri Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı rdoğan'a verdiği 'Türk Dünyası Haritası'na ilişkin "Üzüntü duyabileceğim tek nokta, Türk dünyasının merkezinde büyük bir kırmızı yıldız bulunmaması. Orası Türkiye'de değil Rusya topraklarında" açıklamasını yaptı
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Saray'daki görüşmede 'Türk dünyası' haritasıyla poz vermesini değerlendirdi. Peskov, "Orası (merkez), Türkiye'de değil, Rusya Federasyonu topraklarında, Altay'da, her Türk için kutsal olan, doğup yayıldıkları yerde" dedi.
Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Peskov'a Erdoğan ve Bahçeli'nin Beştepe'deki görüşmede 'Türk dünyası' haritasıyla poz vermesi soruldu.
Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre Peskov, "Türk partnerlerimiz, Türk dünyası fikrini geliştiriyor. Bu normal bir şey. Üzüntü duyabileceğim tek nokta, Türk dünyasının merkezinde büyük bir kırmızı yıldız bulunmaması. Orası (merkez), Türkiye'de değil, Rusya Federasyonu topraklarında, Altay'da, her Türk için kutsal olan, doğup yayıldıkları yerde. Bunu ben bir Türkolog olarak söylüyorum" yanıtını verdi.
17 Kasım'da Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etmişti. Bahçeli kabulde, Erdoğan'a Türk dünyası haritası hediye etmişti.
Haritada Rusya'nın güney bölgelerinin bir bölümü, Doğu Sibirya, Balkanlar, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile Moğolistan ve İran'ın bir kısmı Türk dünyası sınırları içinde gösterilmişti.
Avrupa Konseyi’nden ihraç kararı çıkabilir
Ünlü milyarder Silikon Vadisi'nde harem kurmuş!
Louis Vuitton mağazasında dakikalar içinde 100 bin dolarlık soygun
Ajan diye tutuklanan İsrailli çift serbest bırakıldı!
Avrupa'daki mekanlara Türk dokunuşu
Euro Bölgesi'nde enflasyon yüzde 4.1'e çıktı
JP Morgan, Elon Musk'ın tweeti sebebiyle Tesla'ya 162 milyon dolarlık dava açtı
Boş gemi sayısı arttı; küresel navlun sert düştü
Avrupa alarmda! Hangi ülke Kovid-19 için nasıl önlem alıyor?




YORUMLAR
Yorum Yap