Aydın Doğan Hilton otelini satışa çıkardı
Geçtiğimiz yıl medya kuruluşlarını satan iş insanı Aydın Doğan, şimdi de otelini satışa çıkardı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Sabah gazetesinden Feride Cem'in haberine göre, 2005'te mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan, Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli konumundaki Hilton'u Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 255.5 milyon dolara satın alan Aydın Doğan, oteli satışa çıkardı.
Konumu itibariyle yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği 62 bin 337 metrekarelik alana kurulu Hilton İstanbul Bosphorus Oteli için Doğan'ın, satın alım bedelinin çok üstünde bir rakam istediği konuşuluyor.
Nişantaşı ve Taksim'e yürüme mesafesinde, İstanbul Boğazı ve Tarihi Yarımada manzaralı otelin bahçesindeki bin 56 ağacı kesip yerine AVM, villa ve otel yapmak için rapor düzenleten Doğan'ın yatırım planı daha önce Anıtlar Kurulu tarafından engellenmişti.
Doğan Grubu'ndan yalanlama
Doğan Grubu yetkilisi otelin arazisi için zaman zaman "Hilton satılıyor" şeklinde haberler yapıldığını hatırlatarak, "40 yıl ülkemiz medyasında görev yapmış Doğan ailesi ile ilgili bu tarz haberler üzücü, asgari bir saygı ve özen gösterilmeli" dedi.
"Aslı yok"
Grubun yetkilisi, otelin, "Çok özel konumda" olduğunu ve zaman zaman iş insanlarından oteli satın almak niyetiyle görüşme talep ettiğini söyleyerek "Doğan ailesinin oteli satmak istediği şeklindeki haberin hiçbir aslı ve dayanağı yok" açıklaması yaptı.
Ünlü sosyetik çiftte dullar kervanına katıldı
Ekol‘ün yeni Türkiye Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz oldu
Patronların Mehmet Şimşek'le New York zirvesi
Fettah Tamince, hakkındaki ‘FETÖ borsası’ iddialarıyla ilgili konuştu
Cem Boyner'e sürpriz doğum günü pastası
Çöpüne Sahip Çık Vakfı Başkanı Murat Vargı: İstikrarlı hükümetimiz yaratıcı bir iş dünyamız var
Ahmet Eren: Bütün yatırımcılar hop oturup hop kalktık, hukuki istikrar şart
Tahincioğlu dev şirketle ortaklığı bitirmiş
Ünlü iş adamı ikinci kez dul kaldı! 15 dakikada başa döndü



YORUMLAR
Yorum Yap