Ayasofya protokolü: Bakanlar arkalarda kaldı
Danıştay kararı ile müzeden camiye çevrilen Ayasofya Camii'nde 86 yıl aradan sonra ilk namaz kılınırken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan en ön safta yer aldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Ayasofya protokolünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sağ tarafında ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yer aldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ikinci sırada olduğu protokolde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olan Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın ise üçüncü sırada yer alması dikkatten kaçmadı.
Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra 4 minaresinden sırayla ezan okundu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kılıç geleneği ile okuduğu hutbenin ardından ilk cuma namazı da kılındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'nde kılınan namazda en önde saf tuttu.
Erdoğan'ın sol tarafında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bulunurken, sağ tarafında ise MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yer aldı.
Erdoğan: Artık burası aslına döndü, camiydi tekrar cami oldu
Gelinini evden atmıştı! Çiller'den açıklama: Aileler dağılmasın, küçük çocuklar etkilenmesin
Ayasofya'da tarihi gün! Diyanet İşleri Başkanı'ndan kılıç geleneğiyle cuma hutbesi: Fetih'e selam olsun
Dünya Ayasofya’daki ilk namazı anbean takip ediyor
Tarihi gün! Ayasofya-i Kebir Cami-i'nde 86 yıl sonra ilk namaz
Ayasofya heyecanı sabah namazı ile başladı
Konsolosluk önündeki birliktelik adliyelik etti
Ayasofya Camii'ndeki fresklere ne olacak sorusu cevap buldu! İşte o perdeler...
Bodrum'da otostop yapan uyuşturucu tacirlerine dikkat!



YORUMLAR
Yorum Yap