Ayasofya'da skandal! Duvarları kazıyıp poşetlere dolduruyorlar
Ayasofya'ya giden bazı ziyaretçiler, tarihi yapıları kazıyıp poşetlere doldurmaya başladı. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Müzeden camiye çevrildikten sonra tahribat görüntüleriyle sık sık gündeme gelen Ayasofya'dan tepki çekecek bir görüntü daha geldi.
Bir sosyal medya kullanıcısı, Ayasofya duvarlarından parçalar koparıp poşete dolduran bir kişinin fotoğrafını paylaştı.
O fotoğrafa şu not düşüldü:
'Duvarları zarar görür diye flaşlı fotoğraf dahi çekilemezdi bir zamanlar. Şimdi hatıra diye parçalar kırılıp torbalara dolduruluyor duvarlarından.'

'PARÇA KOPARIP AĞIZLARINA ATIYORLAR'
Ayasofya'nın tarihi ‘İmparator Kapısı' da geçen ay tahrip edilmişti.
Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar, tahribatın ortaya çıkmasının ardından bir görevlinin kendisine, “İnsanlar oradan geçerken ellerini sürtüyorlar. Bazıları hatta oradan parça koparıp ağızlarına atıyorlar” dediğini aktarmıştı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü ise konuya ilişkin açıklamasında "İmparator Kapısı'nda bulunan ahşap madalyonun, ahşabın olağan sürecinden yıprandığını, ufak bir dokunma ile de tahribatın oluştuğunu"
Dünyanın en pahalı fotoğrafı! 12,4 milyon dolara satıldı
Topkapı Sarayı'nda dev vurgun! TÜRSAB vurguna ne diyecek?
Andy Warhol'un Marilyn Monroe portresi kaç yüz milyon dolara satıldı?
Ayasofya’daki tarihi su haznesinin kapağı kırılarak ayakkabılık yapıldı
Sadece 500 TL’ye satılan heykel paha biçilmez Roma büstü çıktı
Müzeden çalıp bit pazarında satmışlar: Nostradamus'un kayıp kitabı bulundu
Tarihi camiyi restore edeceklerdi, yok oldu!
Artweeks@Akaretler’in NFT platformu sanatseverlerle buluştu
AKM'nin alt katını su bastı: Tarihi notalar zarar gördü



YORUMLAR
Yorum Yap