Avrupa Birliği'nden Google'a 2.42 Milyar Euroluk rekor ceza!
Avrupa Birliği mahkemesi, teknoloji firması Google'ın alışveriş hizmetindeki karşılaştırma stratejisinin kuralları ihlal ettiğine hükmetti ve AB Komisyonu'nun şirkete uyguladığı 2.42 milyar Euro'luk para cezasını onadı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı yapısı içinde yer alan AB Genel Mahkemesi, ABD merkezli Google'ın AB Komisyonu'nun verdiği para cezasına karşı açtığı davayı karara bağladı.
Mahkeme, Google'ın kendi karşılaştırmalı alışveriş hizmetini rakiplere tercih ederek hakim konumunu kötüye kullandığı yönündeki Komisyon kararına karşı açtığı davayı reddetti.
Kararda, "Genel Mahkeme, Google'a verilen 2.42 milyar euro'luk cezayı onadı" ifadesi kullanıldı. Bu aşamadan sonra dosya, hukukilik denetimi için Avrupa Adalet Divanı'na götürülebiliyor.
Ceza hakkında
AB, Google'a arama motoruyla kendi alışveriş hizmetlerine avantaj sağladığı gerekçesiyle inceleme başlatmıştı.
AB Komisyonu, 2017'de bir arama motoru olarak pazar hakimiyetini suistimal ettiği gerekçesiyle Google'a 2.42 milyar euro'luk para cezası vermiş, arama motorundan alışveriş hizmetinde rakiplerine eşit muamelede bulunmasını talep etmişti.
Google, söz konusu cezaya karşı hukuki süreç başlatmıştı. Şirket, AB para cezasının hukuk, nitelik ve ekonomik olarak yanlış olduğunu savunuyordu.
AB'nin Google'a cezaları
AB, 2018'de Google'a Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 4.34 milyar euro para cezası vermişti.
Ayrıca AB, Google'a, 2019 yılında da 'reklam hizmeti' AdSense'de piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 1.49 milyar euro para cezası uygulamıştı.
AB, Google'a 2017-2019 yılları arasındaki dosyalarda toplam 8 milyar euro üzerinde ceza kesmişti.
İstanbul'da 1.1 trilyon Dolarlık zirve!
Ticaret Bakanlığı 'Efsane Cuma' için uyardı: Önce bindiren sonra indiren kampanyalara dikkat!
TÜİK: İşsiz sayısı eylülde 3.8 Milyona geriledi
Bizim Toptan'ın cirosu 9 ayda yüzde 27 arttı
Mesut Özil'in kripto parasının adı belli oldu!
Ardahan Üniversitesi'nden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora
Kıdem tazminatında tavan ücret değişiyor!
İş dünyasında ana gündem; asgari ücret
Yabancıya ev satışında yeni gelişme: Seçme imkanı verilecek



YORUMLAR
Yorum Yap