Aşı oldu, 1 hafta sonra Covid'e yakalandı: Uzmanlar ne diyor?
Kaliforniya'da 45 yaşında bir hemşire Pfizer'ın koronavirüs aşısı uygulandıktan yaklaşık 1 hafta sonra Covid-19 pozitif oldu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
İki farklı hastanede hemşire olarak görev yapan Matthew W., 18 Aralık tarihinde Pfizer aşısı olduğunu Facebook adresinde paylaşmıştı.
Bundan 6 gün sonra ise Covid-19 ünitesindeki görevi sırasında tekrar hastalandı. Yaptırdığı test sonucu pozitif çıktı.
San Diago Aile Sağlı Merkezinde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olan Christian Ramers ABC'ye yaptığı değerlendirmede bu durumun beklenmedik birşey olmadığını belirterek, "Aşı sayesinde koruma gelişmesinin 10 ile 14 gün arasında değiştiğini aşı denemelerinden biliyoruz" diye konuştu.
Ramers, ilk dozun yüzde 50 civarında, ikinci dozun ise yüzde 95 oranında koruma sağladığını sözlerine ekledi.
İngiltere'de koronavirüs kaynaklı ölümler ilk kez 980'i geçti
Yemen'de yeni hükümete bombalı karşılama: En az 5 ölü
Uğur Şahin uyardı: Corona virüs en az 10 yıl hayatımızdan çıkmayacak
Dr. Fauci'den korkutan açıklama… Daha kötüsü geliyor
S-400 yaptırımı büyük pazarlığın hamlesi
İngiltere: Türkiye ile oto üretimi, sanayi ve metalürji alanlarında işbirliği artırılacak
İki günde 116 milyar dolar kaybetti
Türkiye ile Salı günü serbest ticaret anlaşması imzalanacak
Çin'den gelecek korona aşısı yine rötar yaptı!



YORUMLAR
Yorum Yap