Aşı haberi borsaları uçurdu, altını düşürdü
Pfizer ile Biontech şirketlerinin geliştirdiği aşının Covid karşısında yüzde 90 etkili olduğu yönündeki açıklama dünya borsalarında ralliye neden oldu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
Türkiye’nin de içinde yer aldığı MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi pazartesi yüzde 1.7, Avrupa borsalarını içeren Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 4.5 yükseldi.
Kriz zamanlarının gözde yatırım aracı altın ise aşı haberinin duyulmasıyla sert düştü. Altının ons fiyatı haftanın ilk günü yüzde 1.9 düşerek 1.915 dolara geriledi.
Borsa İstanbul 9 ayın zirvesinde
Yurtiçinde Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi, 1.230 puanı geçerek 9 ayın zirvesine çıktı. Merkez Bankası’nın fiyat istikrarının gözetileceği ve bütün araçların kullanılacağı yönündeki açıklamasının etkisiyle bankacılık endeksindeki yükseliş yüzde 5’i geçti. BİST 100’de tüm zamanların en yüksek seviyesi 1.245,37 puan ile 22 Ocak 2020’de görülmüştü.
TL'den son 2 yılın en hızlı yükselişi yaşandı: Yüzde 6 değer kazandı
Bankalara en çok borç takan il Kütahya oldu!
Dolar ve euroda sert hareketler
Merkez Bankası Başkanı Ağbal'la banka genel müdürlerinin pazar mesaisi
MB yeni Başkanı Ağbal’dan ilk açıklama: Gerekli politika kararları alınacak
Berat Albayrak’ın istifa haberi sonrası dolar sert düştü
Dolar/TL, 8,35 seviyelerine düştü
Adnan Bali, 'Hazine Bakanı' olacak iddialarını yalanladı
Dikkat! Bankaların mesai saatleri değişti



YORUMLAR
Yorum Yap