ASELSAN'la Aziz Yıldırım arasında dev anlaşma
Türk savunma sanayi devi ASELSAN, eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu DEARSAN'ın dahil olduğu DEARSAN-DESAN-ÖZATA ortaklığıyla dev bir anlaşma imzaladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
210,1 milyon Euro tutarındaki anlaşmanın deniz platformlarına yönelik elektronik harp, radar, haberleşme, seyrüsefer, silah, elektro-optik ve sualtı sistemlerinin tedarikini kapsıyor.
Türkiye savunma sanayiinin devlerinden ASELSAN, eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu DEARSAN Tersanesi’nin de aralarında bulunduğu DESAN-ÖZATA ortaklığıyla 210,1 milyon Euro tutarında sözleşme imzaladı.
ASELSAN’dan yapılan açıklamaya göre; anlaşma deniz platformalarına yönelik işbirliğini kapsıyor.
210 MİLYON EURO TUTARINDA
Açıklamada, "Dearsan Gemi İnşaat, Desan Deniz İnşaat ve Özata Denizcilik iş ortaklığı arasında deniz platformlarına yönelik elektronik harp, radar, haberleşme, seyrüsefer, silah, elektro-optik ve sualtı sistemlerinin tedarikine ilişkin 210 milyon 182 bin 574 avro tutarında sözleşme imzalanmıştır.'' denildi.
Sözleşmenin elektronik harp, radar, haberleşme, seyrüsefer, silah, elektro-optik ve sualtı sistemlerinin tedarikine dair olduğu ifade edildi.
ASELSAN açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
* ASELSAN ile DEARSAN-DESAN-ÖZATA İş Ortaklığı arasında deniz platformlarına yönelik; Elektronik Harp, Radar, Haberleşme, Seyrüsefer, Silah, Elektro-Optik ve Sualtı Sistemlerinin tedariki kapsamında toplam 210.1 Milyon Avro tutarında sözleşme imzalandı.
Sözleşme kapsamında teslimatların 2025 ile 2029 yılları arasında gerçekleştirileceği ifade edildi.
Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu ve Türk savunma sanayiinin ürettiği yerli gemi projeleriyle tanınan DEARSAN, projede DESAN ve ÖZATA ile birlikte yer alacak.
Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu DEARSAN Tersanesi ne iş yapıyor, faaliyet alanları neler?
DEARSAN Tersanesi'nin faaliyet alanları
1980 yılında kurulan DEARSAN, İstanbul'da faaliyet gösteren bir tersane. DEARSAN Tersanesi; sahip olduğu, 126 m uzunluğundaki kızak, 15.341 m2 lik kapalı gemi inşa sahası, 15.870 m2 lik açık alanı ve 31.211m2 lik toplam alanı ile aynı zamanda muhtelif tipte dokuz adet gemi inşa etme yeteneğine sahip.
DEARSAN özel askeri gemilerin dizayn ve inşasında silah sistemleri entegrasyonu ile birlikte sağladığı servislerde ve ayrıca römorkörler, yakıt / kimyasal tankerler, hızlı yolcu feribotları gibi karmaşık ticari gemilerin inşasında uzmanlaştı.
DEARSAN Tersanesi kurulduğundan bu yana sayısız geminin inşa, fabrikasyon, onarım ve modifikasyonunu üstlendi.
Ayrıca, Türk Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan 16 adet ''Tuzla'' Sınıfı Karakol Botu’nun inşası belirlenmiş olan teslim takvimine uygun olarak sürdürülüyor.
57 metrelik ''Tuzla'' Sınıfı Karakol Bot’larının dizaynı DEARSAN tersanesi tarafından geliştirildi.
''Tuzla'' Sınıfı Karakol Botu, Türk Gemi İnşa Endüstrisi tarafından inşa edilen ilk savaş gemisi olmasına ek olarak, savunma sistemlerinin dizaynı ve üretimi Türk Savunma Sanayi tarafından karşılandı.
Erdoğan açıkladı: İhracatta yeni rekor
Sigara ve alkole ÖTV zammı geldi
İstanbul Havalimanı pahalılıkta rakiplerine tur bindirdi!
THY hostes maaşları belli oldu!
Bedelli askerlik 2025 ücreti ne kadar oldu?
Sabancı CEO'su Cenk Alper, WBCSD İcra Kurulu'ndaki tek Türk yönetici oldu
Ocak ayı kira zam oranı belli oldu!
Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu!
2024 enflasyon rakamı yüzde 44,38




YORUMLAR
Yorum Yap