Arzum darboğaza girdi: Milyonlarca lira borç aldı

Ev aletlerinde mutfakların en çok tercih edilen markaları arasında yer alan Arzum 51 milyon TL borç aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Türkiye’nin önde gelen elektrikli ev aletleri markası Arzum, gıda hazırlama, pişirme ve kızartma, sıcak içecek hazırlama, temizlik, kişisel bakım, ütü olmak üzere 6 farklı ürün kategorisinde yüzlerce ürünüyle hizmet veriyor.

 59 yıllık bir geçmişe sahip olan marka Kamu Aydınlat Platformu'na (KAP) dikkat çeken bir bildiride bulundu. Arzum şirketin pay sahiplerinden 19 Haziran itibariyle 51 milyon TL tutarında borç aldığını duyurdu. 

Dev marka 2025 yılı içerisinde geri ödemeyi planladığı borcun faizsiz olduğunu bilgisini paylaştı.  

KAP'a bildirimde bulunan Arzum'un söz konusu açıklaması şu şekilde;

"Şirketimiz finansal giderlerinin ve banka kaynaklı yükümlülüklerinin azaltılması, işletme sermayesinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir kârlılık hedefine ulaşılması amacıyla; A Grubu pay sahiplerimiz, payları oranında olmak üzere, 19.06.2025 (bugün) tarihi itibarıyla Şirket'e toplam 51 milyon TL tutarında faizsiz borç vermiştir.

Ülke ekonomisinde ya da ortakların kişisel mali durumlarında olağanüstü bir gelişme yaşanmaması halinde, ortaklar tarafından sağlanan bu finansmanın 2025 yılı içerisinde geri ödenmesi planlanmaktadır."

11 MİLYON CEZA ALMIŞTI

Rekabet Kurulu, geçtiğimiz günlerde yeniden satış fiyatlarına müdahale ve satış kısıtlamaları iddiasıyla hakkında soruşturma başlattığı Arzum'a ceza kesmişti. 

Soruşturması tamamlanan şirkete, uygulanan idari para cezası, uzlaşma kapsamında yüzde 25 indirim yapılarak 11,4 milyon TL belirlenmişti. 

Rekabet Kurulu, Arzum’un sunduğu taahhütleri yeterli bularak, şirketin bayilik sözleşmelerinde gerekli değişiklikleri 1 ila 3 ay içerisinde Kuruma sunması şartıyla dosyayı kapattı. 

Kaynak: Sözcü

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol