Artış dönemi bitti: 84 bin kişi borsadan çıktı
Enflasyonla beraber talebin ciddi arttığı Borsa İstanbul’da, yatırımcı sayısında uzun süre sonra ilk haftalık düşüş yaşandı. Son haftada 83 bin 696 kişi borsadan çıktı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Altın, döviz, mevduat gibi araçlardan istenen reel getiriyi elde edemeyen ve kendilerini yüksek enflasyondan korumak isteyen tasarruf sahiplerinin talebi bir süredir borsaydı. Geçtiğimiz yılın ortasında 2,5 milyon olan pay senedi yatırımcı sayısı, 2022 yılını 3,8 milyon kişiyle kapatarak rekor kırmıştı.
Yeni yılın ilk iki haftasında da tasarruf sahiplerinin odak noktasında yer alan borsa, geçtiğimiz günlerde 4 milyon yatırımcı sayısı sınırına dayanarak kendi rekorunu tazelemişti.
YATIRIMCI SAYISI 3 MİLYON 893 BİNE DÜŞTÜ
ekonomim.com'un haberine göre; 11 haftadır pay senedi yatırımcı sayısında yaşanan soluksuz artış ise 20 Ocak tarihiyle son bularak yerini uzun bir süreden sonra ilk defa azalışa bıraktı.
Yükseliş trendinin bozulmasının ardından toplam pay senedi yatırımcı sayısı 83 bin 696 kişi azalarak 3 milyon 892 bin 902 kişi oldu.
BDDK Başkanı Akben'in ağabeyi vefat etti
Temettü nedir? Temettü nasıl dağıtılır? Temettü hisseleri nasıl alınır?
Bankalar harekete geçti: EYT kredisi
Müflis kriptocunun 700 Milyon Dolarlık mal varlığına el konuldu
SPK'dan SASA'ya yine yasak geldi
Bir kripto şirketi daha iflas etti! 10 Milyar Dolar uçtu
Dolar/TL tarihi zirvesini yeniledi!
Merkez Bankası'ndan yeni döviz kararı: Yüzde 4.5 faiz ödeyecek
Fitch: Türkiye’nin uluslararası rezervlerindeki iyileşme sürdürülebilir değil




YORUMLAR
Yorum Yap