Apple'ın kurucularından Steve Wozniak hastaneye kaldırıldı
Apple’ın kurucularından Steve Wozniak’in dün Mexico City’de hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Wozniak’ın Dünya İş Forumu (WBF) etkinliğine katılmak üzere kentte bulunduğu belirtildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

CNN'e konuşan Dünya İş Forumu'ndan bir kaynağa göre; 73 yaşındaki Wozniak, etkinliğe katılmadan dakikalar önce bayıldı ve yerel saatle öğleden sonra 3'te hastaneye kaldırıldı.
TMZ'nin haberine göre ise Wozniak, vertigodan mustarip. Konuyla ilgili doğrudan bilgi sahibi olan kaynaklar, TMZ'ye yaptıkları açıklamada Woz'un çarşamba günü Dünya İş Forumu'nda bir konuşma yaptığını ve ardından eşine "kendini garip hissettiğini" söylediğini aktardı.
Eşinin ısrarı üzerine hastaneye giden Wozniak'a testler yapıldığı belirtildi. TMZ'nin haberine göre; Wozniak'ın ekibinden birkaç kişi, neler olduğunu ilk elden görmek ve gerekirse daha ileri tedavi için onu ABD'ye geri götürmek üzere özel bir jetle ABD'den Mexico City'ye uçuyor.
Jobs'la birlikte Apple'ı kurdu
Wozniak, Steve Jobs ile birlikte çalışarak şirketi kuran ve büyüten ilk Apple bilgisayarlarının arkasındaki teknoloji dehası olarak biliniyor.
Wozniak ya da Silikon Vadisi çevrelerinde bilinen adıyla "Woz", kişisel bilgi işlemde devrim yaratan ve Apple'ı pazar lideri haline getiren Apple I ve Apple II bilgisayarlarını tasarladı.
Wozniak bu sistemlerin arkasındaki teknik mühendisti, Jobs ise vizyoner ve pazarlama uzmanı olarak görev yaptı. İkili, bugün dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ı 1976 yılında Jobs'ın Californiya'daki garajında birlikte kurdu.
Amerikan teknoloji devi Apple, hisse senedi değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket oldu.
Şirketin hisse senedi fiyatları, kurucu ortak ve eski CEO'su Steve Jobs'ın ilk iPhone'u 2007'de kamuoyuna tanıtmasından bu yana %5800 yükseldi.

Sabancı Holding'den üçüncü çeyrekte 36.7 milyar TL net kar

Patronlar Kulübü TÜSİAD Anıtkabir'de: En büyük dayanağımız

Koç'un 2 milyar dolarlık batarya yatırımında kötü haber

Cengiz'le Limak 3 milyar dolarlık dev ihale için yarışacak

Haluk Dinçer'den boşanan Suzan Sabancı'dan açıklama: Değişim hayat mottom

Bloomberg yazdı: Ferit Şahenk, Katar Varlık Fonu'yla Galataport'un satışını görüşüyor

Koç Holding teklifleri aldı: Dev satışta sona doğru

Ünlü milyarder Warren Buffet kasayı nakitle doldurdu

Salyangozun Vuslat Doğan Sabancı'ya verdiği hayat dersi

YORUMLAR
Yorum Yap