Alibaba tarihin en büyük halka arzına hazırlanıyor
Alibaba Group'un kurucusu Jack Ma, grubun bünyesinde bulunan fintek şirketi Ant Group'un halka arz fiyatının rekor kıracağını iddia etti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
Çin merkezli çevrim içi B2B ticaret platformu Alibaba Group'un kurucusu Jack Ma, grubun fintek şirketi Ant Group'un halka arz fiyatının “yeni bir rekora” imza atabileceğini öne sürdü.
27 Ekim'de gerçekleşecek halka arzda şirketin Hong Kong ve Şanhay’da listelenmesiyle yaklaşık 35 milyar dolara yakın kaynak toplanabileceği belirtiliyor.
Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan aynı haberde bu miktarın ek satış hakkı seçenekleriyle de 40 milyar dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor.
Söz konusu senaryonun gerçekleşmesi durumunda şirketin piyasa değeri 270 milyar doları aşabilir.
Şu anda bu rekorun sahibi, 2019’da başlattığı ve toplamda 29.6 milyar dolar kaynak elde ettiği halka arzla Suudi Arabistan merkezli Saudi Aramco.
Merkez Bankası geleneksel yöntemli repo ihalelerine devam ediyor, ortalama faiz yüzde 14.75
Vakıfbank'dan 427 milyon TL'lik satın alma
Dolar ve euro rekor kırdı! 20 günde 2023 hedefleri aşıldı
Müjde! KOBİ'lere 100 bin liraya kadar destek kredisi
YEP'de 2023 Dolar hedefi şimdiden tuttu
Kredi alacaklar dikkat! İhtiyaç kredisi faizi yüzde 20’ye dayandı
Dolar/TL rekor tazeledi; 8 Lirayı geçti
Borcun yüzde 54'ü döviz! Kamunun borcu 1.9 trilyon liraya çıktı
Bloomberg'den çarpıcı analiz: Türk Lirası en uzun düşüşünü yaşadı



YORUMLAR
Yorum Yap