Akkuyu'nun üst düzey yöneticisi neden tutuklandı?
Akkuyu'nun üst düzey şirket yöneticisi Gennady Sakharov, 28 Mart'ta Moskova’da tutuklandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Rusya’ya ait Akkuyu Nükleer A.Ş. adlı proje şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi Gennady Sakharov, 28 Mart 2024 tarihinde Moskova’da rüşvet suçlamasıyla tutuklandı.
Moskova’nın ilgili Bölge Mahkemesi, Telegram hesabından Sakharov’un parmaklıklar arkasındaki fotoğrafını paylaştı. Sakharov’un 15 yıla kadar ceza alabileceği söyleniyor.
Haberi duyuran BirGün’den Özgür Gürbüz köşesinde, “Ne gariptir ki, Akkuyu Nükleer’in 12 Mart’ta yaptığı son genel kurul çağrısının bir maddesi de Sakharov’a ayrılmıştı.
Gennady Sakharov’un Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa talebinin 29 Mart’ta yapılacak genel kurul toplantısının gündem maddelerinden biri olması kararlaştırılmıştı.
Sakharov muhtemelen başına gelecekleri biliyordu ve istifaya zorlandı ya da gündeme kibarca “istifa etti” notu düşürüldü.
Bir başka olasılık da Moskova’daki sürecin basına geç aksettirilmiş olması.
Bu yazı hazırlanırken Akkuyu Nükleer’in sitesinde hâlâ Sakharov’un ismi Yönetim Kurulu üyesi sıfatıyla yer alıyordu.
Ticaret sicil kayıtları da değişmemişti” diye yazdı.
Erdoğan'dan Aliyev'e: Bayağı dirisin, maşallah
Erdoğan-Putin görüşmesinde 'Sinop' mesajı
Suriye'de Türk bayrağı ve TIR'Larına saldırı
Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkında kritik karar
İran seçimlerinde 'Türk aday' önde
Aliyev, Milli Meclisi feshetti
Biden konuşamadı, Trump çileden çıktı: Bunda başkanlık yapacak akıl yok
Bolivya'da darbe girişimi! Tutuklanan komutan: Askerler geç kaldı
Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur böyle yakalandı: Tanınmamak için saçlarını boyatmış!




YORUMLAR
Yorum Yap