Akbank'ta hesabı olanlar büyük şokta! Yine teknik arıza

Türkiye'nin en iyi teknoloji ödüllü bankasında yine sistem hatası. Hesabı olan çok sayıda müşteri sosyal medyada hesaplarından izni olmadan para çekildiğini iddia etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Yurtdışındaki kuruluşlardan “Türkiye’nin en iyi tekolojik bankası” ödülü alan dev bankada bir kez daha şok yaşandı. Hesabı olan çok sayıda müşteri sosyal medyada hesaplarından izni olmadan para çekildiğini iddia etti.

Yerli sermayeli bankada 2021 yılında büyük bir dijital felaket yaşanmış ve banka 2 gün hiç bir hizmet verememişti. Zaman zaman sistemsel sorunları yaşayan bankada yeni bir iddia gündeme geldi.

Paramedya'nın haberine göre bankada hesabı bulunan bazı müşteriler paralarının hesabında olmadığını iddia etti. Sosyal medyada çok sayıda şikayet yer almaya başladı. Banka tarafından her hangi bir açıklama yapılmadı.

TAKSİTLER 2 KEZ ÇEKİLMİŞTİ

Söz konusu bankada  kredi kartı kullanıcılarının yine 2022 yılında da kartlarından taksitler iki kez çekilmiş sosyal medyada yankılanmıştı, bankanın yaptığı açıklamada ise, ‘teknik arızanın’ giderilmeye çalışıldığı açıklanmıştı.

Banka müşterileri şimdi de hesaplarını kontrol edince büyük bir şokla yüz yüze geldi. Özellikle yatırım hesabı olan müşteriler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla hesaplarından habersiz para çekildiğini iddia etti.

ÇOK SAYIDA MAĞDUR VAR

Bu konu kısa sürede sosyal medyada viral oldu ve çok sayıda kişi mağdur olduğunu belirtti. Bankaya ulaşmaya çalışan vatandaşlar henüz net bir açıklama almadıklarını söylüyor.

PARALARINI GERİ İSTİYORLAR

Gündemi sarsan konu hakkında henüz bankadan bir açıklama gelmedi. Hesaplarından para çekilen vatandaşlar paralarının geri yatırılmasını isterken, bazı vatandaşlar da borsada işlem saatinin başlamasına rağmen hesaplarındaki paranın çekilmesi nedeniyle işlem yapamadıklarından şikayetlerini dile getirdiler.

AKBANK'TAN AÇIKLAMA

Dün gece Akbank müşterilerine şok yaşatan sistemsel hatanın tamamen çözüldüğü ve magduriyetin olmadığı bildirildi.

Sistemsel hatanın Ak Yatırım tarafında yaşanan bir aksaklıktan kaynaklandığı belirtili.

Konu ile ilgili olarak Akbank’tan şu açıklama yapıldı:

Kamuoyu Açıklaması

07.05.2024 tarihinde sınırlı sayıda müşterimizin Ak Yatırım hesaplarında gerçekleşen bakiye sorunu tespit edilmiş ve aynı gün içerisinde düzeltme yapılarak ilgili müşterilerimize bilgi verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol