Akaryakıta dev zam geldi: Benzin, motorin ve LPG'ye zam
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasıyla akaryakıt ve içkiye gelecek özel tüketim vergisi (ÖTV) zammı da netleşti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ÖTV artışıyla birlikte benzinde 2.31 lira, motorinde 2.17 lira, LPG’de ise 1 liralık fiyat artışı geldi.
Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı duyuru ile son altı ayda meydana gelen değişim oranının TÜİK tarafından yüzde 25.61 oranında hesaplandığını, buna göre ÖTV tutarlarının yeniden belirlendiğini kaydetti.
ÖTV I sayılı listeye göre kurşunsuz 95 oktan benzinin ÖTV tutarı 7.52 liradan 9.45 liraya, motorinde 7.05 olan ÖTV tutarı 8.86 liraya, LPG’de 5.77 olan tutar 7.25 liraya, doğalgazdaki tutar ise 0.0747 liradan 0.0938 liraya yükseldi.
Akaryakıt kaç TL oldu?
Ankara’da benzin 37.47 liraya, motorin 39.65 liraya çıktı.
İstanbul’da benzin 36.79 lira, motorin ise 39.36 lira oldu. İzmir’de benzin 37.65, motorin 40.27 lira oldu.
İstanbul’da benzinli 50 litrelik hacme sahip bir otomobilin deposu 1.839 liraya, Ankara’da 1.873 liraya, İzmir’de 1.882 liraya dolabilecek.
İstanbul’da motorin kullanılan bir otomobilin deposunu doldurmak için ise 1.968 lira, Ankara’da 1.982 liraya, İzmir’de ise 2 bin 13 liraya doldurulabilecek.
Kiler, kanal hattına konut inşa edecek
Kamudan A101'e dev ihale: Harca harca bitmez
Demirören'den Almanya açıklaması: Borç bizim değil Tayfun'un
Yeni Türkiye zenginleri neden adını açıklamak istemiyor?
Kuyumcudan 500 milyon liralık 'Yavru' vurgunu
Türkiye endişe duyulan ülkeler arasında
Şimşek'ten enflasyon mesajı: Hedeflerimizi tutturuyoruz
Çalık'ın şirketi yapmıştı: Şehrizar Konakları'na yeni plan
Bedelli askerlik ücreti belli oldu



YORUMLAR
Yorum Yap