Akaryakıta 2 lirayı aşan Trump zammı!

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rusya’nın petrol ihracatının yarısını gerçekleştiren Lukoil ve Rosneft’e yaptırım kararı alması, küresel petrol fiyatlarını artırırken, vatandaşa zam olarak yansıdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Yaptırımlarla beraber brent petrolde yüzde 4’ü bulan artış gerçekleşti. Bu durum yurt içindeki akaryakıt fiyatlarına yansıyabilir. Sektör kaynakları motorinin litresine bu gece yaklaşık 2.3 liralık zam beklendiğini kaydetti.

Zam gelirse motorinin fiyatı İstanbul’da 54.65 lira, Ankara’da 55.66 lira, İzmir’de ise 56 liraya yükselecek. Akaryakıta gelen zamların, enflasyonla mücadeleyi daha da zorlaştıracağı tahmin ediliyor.

Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk, Türkiye’nin, Rusya’ya uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için ‘ara yol’ bulabileceğini fakat akaryakıtta maliyetlerin artabileceğini söyledi.

Türkiye, Rusya’nın ham petrolünde Çin ve Hindistan’dan sonra en büyük alıcı konumunda bulunuyor. Petrol türevlerinde ise Türkiye, Rusya’nın en büyük ihracat kapısı konumunda. 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol