Ak Partili Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, 53 milyonluk işi 295 milyona çıkardı

Ak Partili Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Selçuklu mimarisi esintileri taşıyan eski başkanın kütüphane projesini bozdu. Dış cephesi kitap sayfaları şeklinde değiştirilen kütüphane inşaatının, 53 milyon TL’lik ihalesi de 295 milyon TL olarak yenilendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Belediye Başkanlığı’ndan 12 Nisan 2022 tarihinde, sürpriz bir şekilde istifa ederek ayrılan Lokman Çağrıcı’nın kütüphane projesi, yeni başkan tarafından değiştirildi.

Çağrıcı’nın istifası üzerine Belediye Meclisi tarafından Başkan seçilen Abdullah Özdemir, temeli atılmış olan kütüphane projesi için yeni ihale düzenledi. “Kütüphane Ve Tiyatro Binası İkmal İnşaatı Yapılması İşi-2” adı altında düzenlenen ihalenin sözleşmesi 18 Ağustos'ta imzalandı.

OdaTV'den Fahrettin Öztürk'ün haberine göre Çağrıcı’nın Eylül 2021’de yaptığı ve sözleşmesini 13 Ekim 2021 tarihinde imzaladığı, “Şehir Kütüphanesi Ve Tiyatro Binası Yapılması” işi ihalesinin bedeli 53 milyon 310 bin TL idi.

Yeni Başkan Özdemir’in, dış cephesini değiştirdiği projenin yeni ihalesinin bedeli ise 295 milyon TL.

Her iki ihalenin dosyasında yer alan proje görselleri incelendiğinde, ilk projedeki kütüphane binası görselleri Selçuklu mimarisinden esinlenildiği izlenimi veriyordu.

Çevre düzenlemesinin de dahil edildiği yeni projede ise kütüphane binasının cephesi bir kitabın sayfalarını andırıyor. Projede modern bir üslubun benimsendiği görülüyor.

PROJESİ DEĞİŞEN İHALENİN MÜTEAHHİDİ DEĞİŞMEDİ

Bağcılar Belediyesi’nin 2021 yılında yaptığı ilk kütüphane ihalesini Taşyapı İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. 53 milyon 310 bin TL’ye üstlenmişti ve sözleşmeye göre inşaatın geçen haziran ayında bitirilmiş olması gerekiyordu.

Ancak Çağrıcı istifa ettikten sonra inşaattaki çalışmalar durdu. Yeni başkanın yeniden projelendirdiği işin ihalesi de 19 Temmuz 2023 tarihinde yapıldı. İhaleyi alan Taşkın Global İnşaat A.Ş. ile 18 Ağustos 2023 tarihinde sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre ihalenin bedeli 295 milyon TL ve 240 günde (8 ay) tamamlanması gerekiyor.

İlk ihale ile ikinci alan şirketlerin isimleri farklı olsa da her iki şirketin yönetim kurulu başkanı İbrahim Taşkın. İTO kayıtlarına göre her iki şirketin telefon ve faks numaraları da aynı ve iki şirketin merkezi de Bakırköy’de aynı adreste bulunuyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol