Adrese teslim ihalede yüzde 1276 zam
“Bandrolde yerli ve milli oyun” başlığıyla gündeme gelen tütün ve alkollü ürün ihalesi sonrasında, bandrollere yapılan zam dudak uçuklattı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
“Artık devlet üretecek” denilerek yabancı şirketten alınıp Darphane'ye devredilen ancak Darphane'nin de 5 ay önce kurulan DNS adlı özel firmaya devrettiği bandrollere, yüzde bin 276 oranında zam yapıldı.
Eski firma, 1 milyon bandrolü 23 bin liraya satarken, AKP'ye yakın iş insanının kurduğu DNS firması 29 Eylül'de aynı miktar bandrol basımı için 316 bin 546 lira istedi.
Bandrol basımında yerli ve milli yapılması amacıyla başlatılan operasyonda adrese teslim ihaleler ve avantajlar nedeniyle sektörde büyük tartışma başlamıştı. Türkiye'de tütün ve alkollü ürünlere yapıştırılan bandrolleri yaklaşık 12 yıldır ihaleleri kazanan Sicpa isimli yabancı bir firma üretiyordu.
'Her şey Türkiye için' dedi, bandrol ihalesini kaptı
Ancak ekonomi yönetimi bandrollerin yerli ve milli olması için görevi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne verip ihaleleri iptal etti. Böylece görev kamuya geçmişti.
YENİ KURULAN FİRMAYA VERİLDİ
Yeni bandrollerin devletin üretmesini beklerken çıkarılan düzenleme ile önce Darphane Matbaası Kamu İhale Kanunu dışına çıkarıldı, ardından da işi 3'üncü firmalara yaptırma yetkisi verildi. Bu yetkinin ardından mayıs ayında DNS isimli bir firma kuruldu. Bandrol işi de bu firmaya verildi.
Ali Ekber Ertürk/Sözcü
İngiltere “karantina” dedi, turizmci zora girdi: 10 Bin sterlin ceza
Keskinoğlu Piliç kurtarıldı, KÖYTÜR iflas etti
Kızılay Başkanı Kınık'a ‘güveni kötüye kullanma’ktan ceza
Varank: Güzel haberler var, yatırım talebinde yüzde 30 artış
Benzine bu gece yarısı 15 kuruş indirim geliyor
TOBB Başkanı açıkladı! İlk defa başladı
Resmi Gazete'de yayımlandı: Abonelik iptalleri e-devlet üzerinden yapılabilecek
Varlık Fonu, THY için kurtarma planı hazırlıyor
Farmasi karıştı! Sırlar mahkemelik oldu



YORUMLAR
Yorum Yap