ABD Senatosu'nda gündem Türkiye'ye yönelik yaptırım
ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi, Rusya'dan S-400 alımı nedeniyle Türkiye'ye yönelik yaptırım tasarısını görüşecek.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi, Türkiye'ye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımı Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlerce hazırlanan yaptırım tasarısını görüşecek.
Tasarının komite tasarından onaylanması beklenirken Senato tarafından ne zaman oylanacağı henüz gizemini koruyor.
ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu'nun Silahlı Hizmetler Komiteleri de bugün 2020 yılı bütçesinde anlaştı ve Rusya'dan S-400 füze savunma sistemini satın aldığı için Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını istedi.
ABD Senatosu'na bağlı Dış İlişkiler Komitesi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Jim Risch, Kongre üyelerinin Türkiye'ye yaptırım öngören tasarıyı geçirmelerini istemediğini söylemişti.
Risch, "Muhtemelen, yaptırım tasarısını şimdi geçirmemek en iyisi" ifadelerini kullanmıştı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, "Türkiye'nin S-400'lere ilişkin adımları endişe verici. Türkiye ile hala görüşmelere devam ediyoruz, konuya sonuna kadar açıklık getirmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.
Pompeo, Ankara’nın bu adımı ile ilgili olarak Türkiye’ye yaptırım uygulama olasılığı konusunda ise yorum getirmemişti.
''Seks endüstrisinin'' yıllık hacmi 185 milyar dolara ulaştı
Trump'tan suçlamalara yanıt: 'Saçmalık'
ABD'den eski Suudi İstanbul Başkonsolosuna 'Kaşıkçı' yaptırımı
Trump'a 'görevi kötüye kullanma' suçlaması
ABD Kongresi’nde ‘Türkiye’ye yaptırım’ konusunda uzlaşma
Rus senatör: Türkiye’de uygulanan konaklama vergisi Rusya’dan turist akışını azaltır
Yunanistan, Türkiye'yi BM'ye şikayet etti
Boeing eskşi yöneticisi: Fabrikadakiler aralıksız çalıştırılıyordu, kazalarda bu durum rol oynadı
Yunanistan'dan AB'ye çağrı: Türkiye-Libya anlaşmasına yaptırım uygulansın



YORUMLAR
Yorum Yap