ABD Başkanı Trump yine tehdit etti
Trump, "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız" ifadelerini kullandı...
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ABD Başkanı Donald Trump, Suriye konusuna ilişkin "Suriye'de ateşkese uyuluyor, ufak çatışmalar devam ediyor. Kürtlere 400 yıl boyunca bölgede kalacağız diye bir söz vermedik" dedi. Trump, "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız" ifadelerini kullandı.
Trump, Beyaz Saray'da Bakanlar Konseyi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada Suriye'de ateşkesin devam ettiğini söyledi.
Ufak çatışmalar olsa da bunların sayısının çok az olduğunu ifade eden Trump, Türkiye ile anlaşma kapsamında belli bölgelerden Kürtlerin çıktığını ve bunun “akıllıca bir adım” olduğunu belirtti.
"Sınırdaki çatışmalar nedeniyle birçok Türk hayatını kaybetti, her iki tarafa da bakmalısınız" diyen Trump, "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız" ifadelerini kullandı.
Trump, Suriye az sayıda ABD askerinin kalmaya devam edeceğini söyledi.
ABD Başkanı ayrıca, kendisini “Kürtleri yalnız bırakmakla” eleştirenlere de "Kürtlere 400 yıl boyunca onları korumak için bölgede kalacağız diye bir söz vermedik. ABD askerlerini o bölgeden çekmekle akıllıca davrandık" diye yanıt verdi.
Milletvekillerinin maaşları yarı yarıya düşürüldü
Pompeo: Trump gerektiğinde Türkiye'ye karşı askeri eyleme geçmeye tamamen hazır
Tayland Kralı Maha, 'resmi metresinin' unvanlarını geri aldı
Graham çark etti: Trump'ın Suriye politikasıyla tarihi çözümler mümkün
Rusya Türkiye'den "umutlu"
19 saatlik dünyanın en uzun süren uçuşunda neler yaşandı?
Trump, Suriye tweetini yeniledi, 'askerlerimizi eve getiriyoruz' cümlesini sildi
Hint Başbakan Erdoğan’ın sözleri yüzünden ziyareti iptal etti
Erdoğan ve Johnson telefonda Türkiye-ABD anlaşmasını konuştu



YORUMLAR
Yorum Yap