ABD Başkanı Biden'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret
ABD Başkanı Joe Biden, sürpriz bir şekilde Polonya ziyareti öncesinde Ukrayna'nın başkenti Kiev’e geldi. Burada Zelenskiy ile görüştü.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ABD Başkanı Biden süpriz bir şekilde Ukrayna'yı ziyaret etti. Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Aziz Michael Kilisesi'nde görüştü. Biden ve Zelenskiy, kiliseden birlikte çıkarken şehirde aynı anda sirenler çaldı.
Zelenskiy, sosyal medya hesabından Biden'ın ziyaretine ilişkin yaptığı fotoğraflı paylaşımda, "Biden, Kiev'e hoş geldiniz. Sizin ziyaretiniz bütün Ukraynalılar için çok önemli destek göstergesidir." ifadelerini kullandı.
Yerel medyaya göre, Biden, Zelenskiy ile Mihayilov Meydanı'nda savaşta ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu.
Her iki lider, Ukrayna Devlet Başkanlığına ait Mariyinskiy Sarayı'nda bir araya gelirken Biden'ı, Zelenskiy ve eşi Olena Zelenska birlikte karşıladı.
Rusya-Ukrayna savaşı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla geçen yıl 24 Şubat'ta başlamıştı. Biden'ın, 20-22 Şubat'ta Polonya’ya ziyaret gerçekleştireceği açıklanmıştı.

Rusya, Türkiye'ye vergi anlaşması önerisinde bulundu

Pakistan'ın gönderdiği yardımlarla ilgili skandal iddia

ABD, deprem yardımını 185 milyon dolara çıkardı

Dışişleri Bakanlığı’nda ‘rotasyon’

İlginç iddia: İsrail arama kurtarma ekipleri neden geri döndü

Avrupa'da gaz fiyatı 50 euronun altına indi; 17 ayın en düşük seviyesinde

Portekiz'de konut krizine karşı tedbir: Airbnb ve Golden Visa kaldırılıyor

Türk şirketlerden Mısır'a 500 milyon dolarlık yatırım

Katar, 10 bin konteyner evi yolluyor

YORUMLAR
Yorum Yap