Volkswagen, 'Türkiye'ye milyar euroluk yatırım'dan vazgeçti
Volkswagen'ın Türkiye'de fabrika kurmama kararı aldığı açıklandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Volkswagen'ın Türkiye'de fabrika kurmama kararı aldığı öne sürüldü. Otomotiv sektörü dergisi Automobilwoche, haberini adını açıklamadığı Volkswagen kaynaklarına dayandırdı.
Bloomberg haber ajansına göre ise, Alman otomobil üreticisi Volkswagen, koronavirüs pandemisinden ötürü düşen otomobil talebinden dolayı yeni kapasite artırımına gerek duymayacak.
Volkswagen kurumsal iletişim yetkilileri ise,“Salgın nedeniyle düşen talep sonrası Volkswagen bütün yatırımlarını durdurdu. Türkiye de buna dahil. Geleceğe yönelik olarak şu anda bir şey söylenemiyor. Türkiye'ye olan yatırım kararı durdurulmuştur” bilgisini verdiler.
Şirket, geçen Ekim'de Türk Ordusu'nun Suriye'de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle tepki almasını gerekçe göstererek Türkiye'de yapmayı planladığı yatırımı ertelemişti.
Volkswagen CEO'su'ndan Türkiye açıklaması: İnsanlar öldürüldüğü müddetçe temel atmayacağız
Volkswagen şirketinin sözcüsü, Ekim'deki açıklamasında fabrikanın açılışının şirketin itibarına zarar verebileceğini söyledi; "Bölgedeki durumu büyük bir kaygıyla izliyoruz" demişti. Volkswagen'den 'iptal kararıyla' ilgili henüz açıklama yapılmadı.
BBC Türkçe'nin aktardıklarına göre Volkswagen, Ekim'de Manisa merkezli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi kurduğunu açıklamış; şirketin sermayesi 943,5 milyon TL olarak belirtmişti.
Motorlu taşıtlar vergisinde ikinci taksit ödeme dönemi başladı
İkinci el oto pazarındaki büyük oyun deşifre oldu
En çok hangi renk otomobil satıldı?
2021 Cenevre Otomobil Fuarı da iptal edildi
Otomotivde kârlar patladı
Oto servislerde kuyruk var! Torpili olmayana randevu yok
Astarı yüzünden pahalı: İkinci el araçlar bu kurnazlıklarla daha pahalıya satılıyor
İhtiyaçtan satılık! Vural Ak, oto koleksiyonunu satışa çıkardı
MTV ikinci taksit son ödeme günü ne zaman, ayın kaçında?



YORUMLAR
Yorum Yap