Ünlü otelci İlhan Açıkgöz'e sahte çek şoku!

Çok sayıda firmayı zora sokan sahte çeklerin kurbanı bu kez Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği eski başkanı İlhan Açıkgöz oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Açıkgöz’ün şirketi adına düzenlenen sahte çekler piyasaya sürüldü. Çekin sahte olduğunu bankacı fark etti. Şikâyet üzerine sahte çekte cirosu bulunan kişi hakkında 10 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Sahte çekler iş dünyasının kâbusu olmaya devam ediyor. Bu kez olayın mağduru turizm sektörünün bilinen isimlerinden İlhan Açıkgöz (53) oldu.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya göre Açıkgöz’ün şirketi Doru Efe Otel ve Turizm şirketinin bir çeki Muğla Marmaris’teki bir bankanın şubesine tahsilat amacı ile verildi. Bankacı, çek yaprağındaki imzalardan şüphelendi.

Durum şirkete bildirildi

Çekin ödemesi yapılmadığı gibi durum ilgili şirkete de bildirildi. Şirket avukatları sahte çekle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bu aşamadan sonra, şüpheli veya şüphelileri bulmak için zorlu bir süreç başlatıldı.

Sahte çek elden ele geçti

Çekte yer alan ciro silsilesine göre Doru Otel’in adına düzenlenen çek M. Ö.’nün tekstil firmasına kesilmiş görünüyordu. Çeki bankaya sunan B. Tavukçuluk’un sahibi İ. B., anılan çeki E. Gıda’nın sahibi A. E.’den alınmış görünüyordu. Bu kişi ise çeki C. Metal’in sahibi A. M.’den almış görünüyordu. Savcı A. M.’nin ifadesini aldı. Bu kişi, çeki Uğur Akgün’den (51) aldığını anlattı.

10 yıla kadar hapsi istendi

Uğur Akgün ise, çeki S. İ.’den aldığını ancak bu kişi komşusu olduğu için cirolamayı düşünemediğini söyledi. Savcı, Akgün’ün savunmasını suçtan kurtulma amaçlı olduğu gerekçesi ile hakkında da açtı. 10 yıl hapis istemi ile açılan dava İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol