Sahte imzalarla şirket hisselerini ele geçiren kardeşe dava!

İstanbul Güreş İhtisas Kulübü kurucularından eski milli güreşçi ve iş adamı İzzettin Vardarlı'nın vefatının ardından çocukları miras kavgasına düştü. Vardarlı'nın ilk evliliğinden olan oğlu Feyzullah Murat Vardarlı iddiaya göre babasının hastalık döneminde, babası adına imzalar atarak şirket hissele

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ünlü işadamı aynı zamanda İstanbul Güreş İhtisas Kulübü kurucularından eski milli güreşçi İzzettin Vardarlı geçen yıl Aralık ayında 86 yaşında vefat etti. Vefat etmesinin ardından Vardarlı'nın ilk eşinden biri erkek 4 çocuğu, ikinci evliliğinden ise 3 kızı bulunan ünlü işadamının çocukları arasında miras tartışması başladı.

BABASININ HASTALIĞI SONRASI KARDEŞLERİNE YAPMADIĞINI BIRAKMADI

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre İzzettin Vardarlı, vefatından yaklaşık 3 önce beyin kanamasına bağlı yatağa bağımlı şekilde uzun bir hastalık dönemi yaşadı. Bu dönemde Vardarlı'nın vesayeti ikinci evliliğinden olan kızı avukat Esra Vardarlı'ya verildi. Buna rağmen iddiaya göre ilk evlilikten olan Feyzullah Murat Vardarlı, babasının kötü olan sağlık durumundan faydalanıp kız kardeşlerini şirkete almamaya başladı. Kız kardeşi Sena Vardarlı'nın Sarıyer'deki lüks evini, aileye ait 22 milyonluk tekstil ve inşaat üzerine olan şirket hisselerini üzerine geçirdiği ise sonradan ortaya çıktı.

SAVCILIK SAHTECİLİĞİ TESPİT ETTİ, 3 YIL HAPİS İSTEDİ

Sena Vardarlı tüm bunların babası adına atılan sahte imzalarla yapıldığı ihbarının üzerine suç duyurusunda bulundu. Savcılık, suçlamaları kabul etmeyen ve babası İzzettin Vardarlı'nın toplantılara katılıp imza attığını söyleyen ağabey Vardarlı'nın genel kurullarda babası adına imza attığını belirledi. Feyzullah Murat Vardarlı'nın "özel belgede sahtecilik" suçundan 3 yıla kadar hapsini istedi.

"BABAMIN İMZASINI ATIP HİSSELERİNİ ARTIRDI"

Sanık olan ağabey Feyzullah Murat Vardarlı'dan baba bir anne ayrı olan tüm kız kardeşleri davada şikayetçi oldu. Sena Vardarlı, babasının vefatının ardından şirketin evlatlarına kaldığını, hisse olarak taksim yapılmadığını belirterek, "Genel kurul toplantılarına babam katılmamasına karşın ağabeyim, babam varmış gibi toplantıda gösterip toplantılarda kendisine ait şirket hisselerini artırmıştır. İmzanın babam tarafından atılmadığı bilirkişi raporunda da tespit edilmiştir" dedi. Bir diğer kardeş Esra Vardarlı ise babasının sağlık durumu nedeniyle imza atmasının mümkün olmadığını söyleyerek, "Uzunca bir süre şirketin muhasebe bölümünde çalıştım. Şirkette bulunanların hepsinin imzasını biliyorum. Toplantı tutanaklarındaki imza babama ait değil" diye ekledi.

TANIKLARDAN ÇARPICI ANLATIMLAR

Sanık ağabey de, yalnızca bir toplantıya babasının vekaletnamesi ile girdiğini, diğer toplantılarda babasının bulunduğunu söyledi. Dava kapsamında tanık olarak ifade veren İzzettin Vardarlı'nın yatılı hemşiresi ve şirket çalışanları Vardarlı'nın rahatsızlığı nedeniyle toplantılara katılamadığını, akli melekelerinin yerinde olmadığına dair rapor olduğu ve felçli olması nedeniyle imza da atamayacağını belirtti.

SAVCIDAN GARİP BERAAT TALEBİ

Ancak Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, alınan bilirkişi raporlarında imzalarla ilgili mağdurun hastalığına vurgu yapıldığı, bu doğrultuda imzanın mağdura aidiyeti konusunda şüphe bulunduğunu belirtti. Şüpheden sanık yararlanır ilkesine atıf yapan savcı, sanığın beraatını talep etti. Dava karara kalırken kardeşlerin miras paylaşımı, şirket hisselerinin ne yönde olacağı ise merak konusu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol