SBK Holding, Kıraça’dan Heksagon’u satın aldı
Ünlü iş insanı İnan Kıraç’ın başında bulunduğu Kıraça Holding ile SBK Holding arasında, Heksagon Mühendislik Ve Tasarım AŞ’nin satışı ile ilgili süreç tamamlandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Taraflar arasında imzalanan 5 Ağustos tarihli pay devir sözleşmesine göre, Heksagon’un yeni sahibi SBK Holding oldu.
GÖRÜŞMELER 3AY SÜRDÜ
İlaç, turizm, otomotiv yan sanayi ve finans sektörlerinde yatırımı bulunan SBK Holding ile Kıraça Holding arasında son 3aydır yoğun bir görüşme trafiği söz konusuydu. Jan Nahum ve kardeşi Claud Nahum’un yönetiminde olduğu Heksagon AŞ’nin devri ile ilgili taraflar el sıkıştı.
Kıraça Holding ile SBK Holding arasında 5 Ağustos’ta pay devir sözleşmesi imzalandı.
ÖNEMLİ PROJELERDE İMZASI VAR
Şubat 2008’de kurulan Heksagon AŞ, bugüne dek bir dizi önemli projeyi üstlendi. 2011’de ‘Concept V1’ New York Taxi Projesi’ni tamamlayan şirket 2014’te ise yüksek hızlı tren projesinin en önemli kısımlarından biri olan konsept tasarımını tamamladı.
Mayıs 2015’te hibrit otobüs araç projesini tamamlayan Heksagon, Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi (USPS)’nin açtığı posta aracı ihalesi kapsamında yeni araç tasarım ve mühendislik çalışmalarını gerçekleştirdi.
EN SON FİLO KİRALAMA ŞİRKETİ ALDI
Biofarma İlaç, Betasan, Proles Auto ve Ürosan gibi bir dizi şirketin bünyesinde bulunduğu SBK Holding ise ABD sermayeli bir şirket. Şirket en son Kuveytli filo kiralama şirketi Auto Land Otomotiv’i geçen Mayıs ayında satın aldığını duyurdu.
Demirören'e ilişkin yeni satış iddiası
‘Ferit Bey işlere el koydu’
Faruk Eczacıbaşı hangi şirkete ortak oldu?
Polisan Holding'e yeni CEO
Bayrak değişimi: Sabancı geleceğe Cenk Alper ile koşacak
Türk Telekom'da CEO istifa etti: İşte yeni CEO
Cavit Çağlar: Zarrab gibi itirafçı olmamı istediler
Ünlü iş adamı Murat Dedeman son yolculuğuna uğurlandı
Ali Sabancı, gazozcu da olmuş



YORUMLAR
Yorum Yap