Fransız iş kadını Türkiye'de hayatının şokunu yaşadı! Başkomiser Hakan diyerek dolandırdılar

‘Hesaplarınız terör örgütü ele geçirdi’ yalanının son kurbanı Fransız asıllı bir iş kadının olduğu anlaşıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Kendisini ‘Başkomiser Hakan Yılmaz’ diye tanıtan dolandırıcı, iş kadının 250 bin lirasını aldı. İş kadını evini satıp parasını dolandırıcılara kaptırmak üzereyken, gerçek polisler devreye girdi. Şüphelilerin bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre telefon dolandırıcıları dur durak bilmiyor. Kimi zaman profesörleri dahi tuzaklarına düşüren dolandırıcıların hedefinde bu kez Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da alan Fransız asıllı Kayra Işıl Genç oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçen mart ayı sonunda yapılan başvuruya göre, dolandırıcılık organizasyonu şu şekilde işletildi:

‘FETÖ adınıza 8 ayrı hesap açmış’

15 Mart günü Genç, telefonundan arandı. WhatsApp üzerinden yapılan aramada, telefonun diğer ucundaki kişi kendisini “Ben baş komiser Hakan Yılmaz” diye tanıtarak söze girdi. Bu kişi, Genç’in kuşkulanmaması için uydurduğu bir sicil numarasını da söyledi. Sahte baş komiser, Genç’e “Kimlik bilgileriniz Fetullahçı Terör Örgütü tarafından ele geçirilmiş. Bu kişiler, sizin adınıza 8 ayrı banka hesabı açmışlar. Bu kişinin, kimlik bilgilerinin bir bölümünü sıralaması Genç’i endişelendirdi.

Sahte savcı kartını da paylaştı

Bu kişi Genç’e “Büyük bir operasyon yapıyoruz. Telefonu sakın kapatma” diyerek, sözde yaptıkları operasyona aitmiş gibi birkaç da görsel gönderdi. Bu kişi, “Operasyonu yöneten savcı da bu” diyerek sahte bir savcı kartı da Genç’e gönderdi.

‘Operasyon gizli kimseye söyleme’

“Operasyon çok gizli. Sakın kimseye bir şey söyleme” diyen dolandırıcı, Genç’e ikinci bir cep telefonu hattı da aldırdı. Ve tüm görüşmeler bu hat üzerinden yapıldı. Sahte baş komiser, Genç’i önemli ölçüde etkisi altına aldıktan sonra planın ikinci aşamasını devreye sokmaya başladı. Bu kişi, günün 24 saati telefonun açık olması için tembihlediği Genç’e “Bu kişileri yakalamak üzereyiz” dedi. Sahte baş komiser görüşmenin devamında Genç’e gönderdiği IBAN numarasına tüm parasını yatırmasını istedi.

250 bin lirayı hesaba yatırdı

Bu kişi Genç’e, “Sizin gönderdiğiniz parayı çektikleri an onları yakalayacağız” dedi. Genç, ‘Erdoğan Yerlikaya’ adına açılan hesaba, bankadan çektiği kredi ile birlikte parasının tamamı olan 250 bin lirayı gönderdi.

Bu kez evini sattırmaya çalıştı

İlk vurgunu yapan sahte başkomiser bu kez Genç’e yeni bir planla geldi. Bu kişi Genç’e bir özel banka ile Tapu Müdürlüğü için “Bu iki kurumda da terörist memurlar çalışıyor. Bunları yakalamak üzereyiz. Bu nedenle evinizi acil satın” dedi.

Bu kişi, Genç’e evi satabileceği birkaç emlakçının da adını ve iletişim bilgisini verdi. Genç temasa geçtiği bir emlakçıdan evin satışı için 20 bin TL kaporo aldı. Bu parayı da göndermek üzereyken bu esnada, bir arkadaşına durumu anlattı.

‘Sahte baş komiser’ gerçek polisle konuştu!

Arkadaşının “Seni dolandırmışlar” demesi üzerine Genç, polis karakoluna gitti. Genç, başından geçenleri karakol polisine anlattığı sırada yine telefonundan arandı.

Arayan yine sahte başkomiser idi. Polisler, Genç’in elinden telefonu alarak kendileri dolandırıcı ile görüştü. Polislerin yönlendirmesi üzerine Genç savcılığa başvuruda bulundu. Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız Genç’ten veya avukatından herhangi bir dönüş olmadı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol