Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya ekibi, yeni kabine üyeleri mi?

Erdoğan, seçim programının finalinde yanındaki AKP’li isimlerle Ayasofya’da akşam namazı kılmıştı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

AKP kulislerinde, ikinci tura kalan cumhurbaşkanı seçimlerin kazanılması durumunda kimlerin kabinede yer alacağı konuşulmaya başlandı. AKP’li üst düzey yönetici, mevcut bakanların büyük bir bölümünün seçimler sonrası bakanlık koltuğunu yeni isimlere bırakacağını söylerken, yeni kabine konusunda seçim kampanyası finali olarak değerlendirilen Ayasofya’da kılınan akşam namazına işaret etti.

Gazete Pencere'den Hayri Demir'e konuşan AKP’li isme göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'li isimlerle birlikte Ayasofya'da akşam namazı kılarak sonlandırdığı seçim programındaki isimlerin bir bölümü, seçimlerin ikinci turda kazanılması durumunda, yeni kabinede görev alacak.

AKP’li ismin işaret ettiği programda, Erdoğan’a yeniden aday gösterilmeyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etmişti.

AKP kulislerinden edinilen bilgilere göre, İçişleri Bakanı Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, ikinci turda Erdoğan’ın kazanması durumunda bakanlık koltuğunda oturmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

İki ismin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da görevlerine devam etme ihtimalinin güçlü olduğu değerlendiriliyor.

Şanlıurfa’dan aday gösterilen ve milletvekili seçilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise yeniden bakan olarak görev almayacak. Bozdağ’ın yerine TBMM Başkanı Şentop’ın bakanlık koltuğuna getirilebileceği değerlendiriliyor.

Erdoğan’ın Ayasofya’daki programında yer alan isimlerden birisi de AKP Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir’di. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın mezun olduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Kandemir'in 28 Mayıs’taki sonuçlara göre, kabinede görev alabileceği iddia edildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol