Burhan Kuzu'dan 'Zindaşti' açıklaması: Yargıya baskı yapabileceğimi nasıl düşünürsünüz, sadece hâkimi aradım
"Bilmeden tezgâhlarına alet edilmişim, şu bu bahaneyle telefonla birkaç konuşturulmam da böyle"
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliye edilmesi için yargıya baskı yaptığı iddia edilen eski AKP milletvekili Burhan Kuzu'nun kendini aradığını yazdı.
Beki, "Kuzu, 'Yargıya baskı yapabileceğimi nasıl düşünürsün’ diye teessüflerini bildirdikten sonra...Zindaşti’yi ‘uyuşturucu taciri’ olarak tanımadığına, gerçek kimliğini serbest bırakılıp kaçtığıyla ilgili haberleri okurken ilk fark ettiğine beni yeminle temin etti." düşüncesini dile getirdi.
Burhan Kuzu, ‘Bir kere ‘görüştüm’ dediği Zindaşti’yle defalarca telefonda konuşmuş
Beki, Kuzu'nun kendisine yaptığı açıklamayı bugünkü köşesinde şöyle paylaştı:
“İnan ki bilmiyordum, yurtdışındaki bir cinayete azmettirmekten yargılanıyordu, siyasetçi olarak fotoğraf çektirdiğim herkesten sabıka kaydı soramam, öğrencim de olan bir avukat beni bulaştırdı, aradım ama tahliyesi için hakime baskı yapmadım, zaten Cumhurbaşkanlığı Hukuk Kurulu üyeliğinden başka sıfatım yok, ne gücüm ve forsum olur ki, ayrıca salan hâkim yüklü rüşvetten yargılanıyor, 8 aydır iddianamesi yazılamadıysa nasıl tutayım gerekçesiyle bıraktı, ama okka altına ben gidiyorum medyada, anlıyorum ki bilmeden tezgâhlarına alet edilmişim, şu bu bahaneyle telefonla birkaç konuşturulmam da böyle, dahlim varmış gibi gösterilebilecek bir kurguyla tongaya düşürülmüşüm, hem şahsın vatandaşlık başvurusu da kabul edilmedi, savcılığa da bu yönde ifademi verdim, göreceksiniz suçlamalardan aklanacağım, masumum” dedi.
Kendisi için talep ettiği hukuka saygı, yargılama sonucunu bekleme, yalan ve iftirayla lekelenmeme, yargısız infazdan korunma ve soruşturmanın gizliliğine riayet hakkını başkalarına çok gördüğü örnekleri hatırlattım.
Üç yıla yakındır o iddianame yazıldı, bu yazılacak derken tutukluluğu sündürülen Osman Kavala için, içeriği belirsiz baz istasyonu sinyallerini telefonda yüzlerce saatlik şüpheli, esrarengiz casusluk görüşmesiymiş gibi sunduğu ‘yargısız infaz’ tivitlerini...Ve görüşme içeriği belli kendi HTS kayıtları ortaya çıktıktan sonra özeleştiri yapıp yapmadığını sordum.
Özeleştiri yaptığını, empati kurduğunu söyledi. Kendisi için istediği haklardan herkesin yararlanması gerektiğini kabul etti. Her zaman prensipte tutuksuz ve adil yargılamadan yana olduğunu da ısrarla ekledi.
Konuşmamızı özetle, mealen aktardım. Üstümde kalmasın, mahsus selamlarını iletti.
Takdiri sizin...
Dilerim, gerçekler en kısa zamanda aydınlatılsın ve hak neyse yerini bulsun. Yine dilerim ki başkalarının hakkına, hukukuna hoyratça, önüne arkasına bakmadan palas pandıras girenler, başlarına bir musibet gelmeden, kafalarını duvara çarpmadan uyansın. Hak ve hukuk duyarlılığını, bir gün kendilerine de lazım olacağını yaşayarak öğrenmeden önce kazansınlar.
Diyanet’ten 'Cuma namazı kılınacak mı?' sorusuna açıklama
Hazım Sesli cezaevinde saldırıya uğradı!
Bakan açıkladı: İkinci koronavirüsü tespit edildi
AKP'ye 'Teflon tava' demişti! Siyaset virüsü insana herşey yaptırıyor
Sarar: O nu gözlerinden ve şivesinden tanıdım
Corona virüsüyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi: Çıkışlar durduruldu
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 hafta tatil, 1 hafta evden eğitim yapılacağını açıkladı
Yozgatlı, koronavirüsten korunmak için yoğurda arap sabunu kattı, zehirlendi
Koronavirüs zirvesinde alınan kararlar: Okullar tatil edildi, maçlar seyircisiz oynanacak



YORUMLAR
Yorum Yap