Bülent Arınç'ın damadı FETÖ davasından kurtuldu
Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in 'FETÖ' üyeliği suçlamasıyla 15 yıla kadar hapsinin istendiği davadan beraat etti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Ankara 19.Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter FETÖ üyeliğine dair yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraat etti.
ERGENEKON'UN MEŞHUR TANIĞI 'EFE' YETER ALEYHİNE DE TANIKLIK YAPTI
Dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in de yargılanıp beraat ettiği Ergenekon davasında gizli tanıklık yapan 'gizli tanık Efe' olarak bilinen eski İliç savcısı Bayram Bozkurt, Arınç'ın damadı Yeter aleyhine de tanıklık yaptı. Duruşmaya tutuklu oluduğu cezaevinden SEGBİS ile bağlanan Bozkurt, 'FETÖ'nün mahrem sınıfı olarak bilinen birimde yer aldığını ve Yeter'i Konya'da tanıdığını söyledi.
Erdoğan, Bülent Arınç'ı sağ kolu yaptı
Yeter'in "'FETÖ'nün tıp yapılanması olan USAF'ın başındaki kişi olduğunu" ileri süren tanık Bozkurt, "Özellikle 17-25 Aralık'tan sonra kendisiyle görüştüm. Cumhurbaşkanımız aleyhine çok sayıda ifadeleri olmuştu" dedi. Sanık Yeter, tanığın bu sözleri sırasında kafasını sağa sola sallayarak tepki göstermişti.
SERBEST BIRAKILMIŞTI
Ekrem Yeter, "mevcut delil durumu” ve “şüphelinin sabit ikametgah sahibi oluşu ve tutuklama tedbirinden beklenen faydanın adli kontrol tedbiri ile sağlanılacağı kanaatine varıldığı" gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.
ARINÇ DAVAYI YORUMLAMIŞTI
Eski TBMM Başkanı AKP'li Bülent Arınç, Habertürk televizyonunda Veyis Ateş'in sunduğu 'Akılda Kalan programında Yener'in yargılanması hakkında açıklamada bulunmuştu.
Arınç damadı Ekrem Yeter'in yargılandığı FETÖ davasından tahliye olması hakkında "Neden tutuklandı diye hesap soracaklarına neden tahliye edildi diye soruyorlar?" diye serzenişte bulunarak "onun tahliyesinden bu kadar çok gocunuyorlar... Adam mı öldürmüş hayır, neymiş FETÖ'ye sempati duymuş. Damadım olmasaydı elbette yine hızlı tahliye edilirdi. Benim damadım ne suç işlemişti onun tahliyesinden bu kadar çok gocunuyorlar. Neden tutuklandı diye hesap soracaklarına neden tahliye edildi diye soruyorlar? Damadım olduğu için cezaevinde çürümesi mi gerekiyor?"
Sarar ailesini soyanlar için 47'şer yıl hapis istendi
CNN Türk: Trump'ın mektubu çöpe atıldı
Türkiye en az din adamları ve siyasetçilere, en çok bilim insanlarına güveniyor
Yargı Reformu teklifi yasalaştı: Haber vermek suç değil
309 milyon TL bağışlanan vakfın yerinde yeller esiyor
MHP'li Semih Yalçın'ın oğlu Ankara Kalesi'nden düşerek yaşamını yitirdi
Haydar Baş'a başkasının mal varlığını zorla üzerine geçirmekten hapis cezası
Mansur Yavaş, belediye araçlarının listesini yayımladı
Erdoğan: Trump buraya gelirse konuşurum



YORUMLAR
Yorum Yap