4 Milyar Dolarlık vurgun yapan iki kardeşten açıklama geldi!
Güney Afrika merkezli kripto borsası Africrypt sahipleri geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük dolandırıcılığına imza atmıştı. Ancak olayla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Güney Afrika merkezli kripto para platformu Africrypt sahibi 2 kardeş geçtiğimiz günlerde yatırımcıların fonlarıyla satın alınan 4 milyar dolara yakın Bitcoin ile ortadan kaybolmuştu. 2 kardeş konuyla ilgili açıklama yaptı.
2 KARDEŞ SUÇLAMALARI REDDETTİ
BBC’den gelen sorulara yanıt veren kardeşler, şirketlerinin bir hack saldırısının kurbanı olduğu konusunda ısrar ederken, medyanın kayıp Bitcoin’in (BTC) değerini olduğundan fazlaymış gibi gösteriyor olabileceğini de iddia etti.
Bunlar da Afrikalı 'Tosuncuk'lar: 3.6 Milyar Dolarla ortadan kayboldular
Açıklamalarına göre yöneticilerden Cajees’i temsil eden Avukat John Oosthuizen, müvekkili aleyhindeki suçlamaların temelsiz olduğunu söyledi. Avukat, Cajees’in müvekkilinin yetkililerden gelecek herhangi bir soruşturmada işbirliği yapacağını söyledi.
2019'DA KURULMUŞTU
Africrypt, Ameer Cajee ve küçük kardeşi Raees Cajee tarafından 2019 yılında kuruldu. 2 kardeş uygulamayı kurduktan sonra bölgede popüler hale geldiler.
Ardından küçük bir büro açan 2 kardeş, kripto para vurgununa imza attılar.
DÜNYANIN EN BÜYÜK KRİPTO VURGUNU
Tarihin en büyük kripto para vurgunu olarak lanse edilen bu dolandırıcılıkta 69 bin Bitcoin çalındı. Bitcoin 30 bin dolarken bile toplam rakam 2 milyar doların üzerine çıkıyor.
Dolandırıcılık kapsamında mağduriyetler nisan sonu mayış başı başlıyor. Sonrasında ise bir daha haber alınamıyor. İlk mağduriyetler yaşanırken 2 kardeşin cebine koyduğu miktar neredeyse 4 milyar doların üstünde bir rakam.
Kripto para borsası Binance hakkında ‘durdurma’ kararı
Kripto para mağdurlarının son ümidi KDK
IMF'den eksi rezervli Merkez Bankası'na 6.4 Milyar Dolarlık müjde
Halkbank, ABD'deki mahkemede anlaşma zemini arıyor
Pandemide Türkiye'de dolar milyoneri sayısı 21 bin kişi arttı
Doların patronları birbirine düştü!
56 Milyar TL borç yapılandırıldı; En borçlu sektör hangisi?
Bitci, şimdi de Brezilya Milli Takımı ile anlaştı
Merkez Bankası rezervine makyaj! Brüt arttı, net hale ekside



YORUMLAR
Yorum Yap