4.7 Milyar dolarlık batık! Bankalar, Türk Telekom'u satışa çıkardı
Türk Telekom'un OTAŞ'taki yüzde 55'lik hissesini aralık ayında borcu karşılığında devralan bankalar, paylarını satmaya karar verdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası ayrı ayrı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'nin (LYY) veya LYY sahipliğindeki yüzde 55'lik Türk Telekomünikasyon A.Ş. payları ile ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada "Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'nin (LYY) veya LYY sahipliğindeki %55'lik Türk Telekomünikasyon A.Ş. paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley & Co. International plc. (Morgan Stanley) satış danışmanı olarak yetkilendirilmiş olup, bu kapsamda satış ile ilgili gerekli çalışmalar ve potansiyel yatırımcılarla görüşmeler başlatılacaktır. Satış sürecinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yerel danışman olarak görev alacaklardır" denildi.
HİSSELERİ ZIPLADI
Açıklamanın ardından Türk Telekom hisseleri yüzde 5'in üzerinde prim yaptı.
Son dakika… 4.7 Milyar Dolarlık borcunu ödeyemeyen Türk Telekom bankalara geçiyor
4.75 MİLYAR DOLARLIK HİSSE
‘Cumhuriyet tarihinin en büyük özelleştirmesi’ sloganıyla vitrine çıkarılan Türk Telekom'un yüzde 55'i 2005 yılında 6.5 milyar dolara Lübnanlı Hariri Ailesine ait Ojer Telekom'a (OTAŞ) satılmıştı.
OTAŞ, Türk Telekom hisselerini teminat göstererek 2013'te aldığı 4 milyar 750 milyon dolar tutarındaki krediyi geri ödeyemedi. Bunun üzerine Aralık 2018'de yüzde 55'lik hissenin yeni sahibi İş Bank, Akbank ve Garanti ortaklığında kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş oldu.
EN BÜYÜK KREDİTÖRLER: AKBANK, GARANTİ VE İŞ BANKASI
Otaş'a kredi sağlayan 29 yerli ve yabancı bankalar arasında Akbank'ın 1,7 milyar dolar, Garanti Bankası'nın 1 milyar dolar, İş Bankası'nın 500 milyon dolar alacağı bulunuyor. Kredi verenler arasında BNP Paribas ve Deutsche Bank da bulunuyor.
‘İmar barışı’na aykırı 4 bin yapı tespit edildi, sırayla yıkılacak
Cunda Adası'ndaki Taş Kahve için suç duyurusu
Türkiye’de şirketler dolar bazında yok paraya satılıyor!
Bakanın 'eski, bozuk' dediği uçaklar, Teknofest'te şov yaptı
Ferrero kötü yakalandı! BBC: Nutella’nın fındıklarını çocuk işçiler mi topluyor?
Boğaziçi Zirvesi'ne 90 ülkeden 3 bini aşkın katılımcı bekleniyor
Devlet eski bakanı Tüzmen'den tekstil toplantısına baskın!
OECD, Türkiye ekonomisi için beklentilerini değiştirdi
Perakende sektörüne yön veren profesyoneller krizden çıkış için biraraya geldi



YORUMLAR
Yorum Yap