2.5 milyarlık dolandırıcılık ağı çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın merkezli 11 ilde hesaplarında 2 buçuk milyar TL’lik işlem hacmi bulunan ’Organize Suç Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonda; 2 elebaşının da içerisinde bulunduğu 35 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın merkezli yürütülen ve 11 ili kapsayan organize suç operasyonunun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.
Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, elebaşılığını K.U. ve H.İ.K.’nin yaptığı suç örgütüne yönelik düzenlenen baskınlarda 2’si lider konumunda olmak üzere 35 şüpheli yakalandı.
Yakalanan zanlılardan 33’ü tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer bir şüphelinin işlemleri ise devam ediyor.
Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Aydın merkezli 11 ilde hesaplarında 2 buçuk milyar TL’lik işlem hacmi bulunan elebaşılığını K.U. ve H.İ.K’nin yaptığı ‘Organize Suç Örgütüne’ yönelik Jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonlarımızda; 2 elebaşının da içerisinde bulunduğu 35 şüpheliyi yakaladık. 33’ü tutuklandı. 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerinin işlemi devam ediyor."
Soruşturma kapsamında ortaya çıkan bilgilere göre, örgüt üyeleri sosyal medya üzerinden ulaştıkları kişileri sahte borsa uygulamalarına yönlendirerek dolandırdı. Elde ettikleri suç gelirlerini ise “yatırım, finans ve kripto danışmanlığı” adı altında kurdukları paravan şirketler aracılığıyla akladıkları tespit edildi.
Aydın merkezli olarak Hatay, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Mardin, Muğla, Antalya, İzmir, Niğde ve Sinop’ta gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda ele geçirilen deliller arasında; yaklaşık 300 milyon TL değerinde 10 araç, 16 arsa, 2 ev, 814 banka hesabı ve 35 kripto para hesabı yer alıyor. Ayrıca çok sayıda dijital materyal ve belgeye de el konuldu.
Şüpheliler hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık" ve "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından adli işlem başlatıldı.
Yunus Emre Vakfı'nda baba ve oğuldan 100 milyonluk vurgun!
Güzellik kraliçesi 'Buzlu su' içti, hastanelik oldu!
Ahmet Güneştekin'in ifadesi alındı: Venedik'te binayı nasıl aldı?
Yunus Emre Vakfı eski Başkanı Şeref Ateş tutuklandı
AKM Yapı ile KCT Yol Yapı'nın sahiplerine gözaltı şoku!
Faladdin ve Binnaz'ın sahibi Sertaç Taşdelen, 'Ben falcılara inanmam' dedi, tutuklandı
İBB'ye yeni dalga: 18 kişi hakkında gözaltı kararı
Meclis'te 'Ayı' tartışması: Sensin ayı, ahlaksız herif
Faladdin ve Binnaz'ın sahibi Sertaç Taşdelen neden tutuklandı?




YORUMLAR
Yorum Yap