129 yıllık ayakkabı mağazası kapanıyor: Devredecek kimse bulamadı
Almanya'da faaliyet gösteren ve şehrin simgesi haline gelen 129 yıllık ayakkabı mağazası kapanıyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Almanya’nın en eski şehirlerinden biri olan Trier’de, 1896 yılında açılan köklü ayakkabı mağazası Schuhhaus Hammes, neredeyse 130 yılın ardından kapanıyor.
Mağaza yönetimi, temmuz sonunda yaptığı açıklamayla 30 Eylül 2025’e kadar sürecek büyük bir indirim kampanyası başlattığını duyurdu.
Yerel basında mağaza, Trier’in simgelerinden biri olarak nitelendiriliyordu.

DEVREDECEK KİMSE BULAMADI
Artı49'da yer alan habere göre, kapanışın nedeni ekonomik sıkıntı değil. İşletmenin sahipleri Rainer ve Helga Hammes, yaşları sebebiyle emekliye ayrılmak istiyor.
Ancak şirketi devralacak bir halef bulunamadı. Trierer Volksfreundgazetesine göre aile işletmesi mali açıdan herhangi bir sorun yaşamıyor.

Uzmanlara göre Almanya’da yalnızca Trier’de değil, birçok şehirde geleneksel aile işletmeleri benzer sorunlarla karşı karşıya.
Kuşak değişimi nedeniyle devredilemeyen şirketlerin sayısı artarken, bu durum özellikle orta ölçekli perakendecilerin geleceği açısından endişe verici bir tablo ortaya koyuyor.
Balenciaga'nın poşet çantasının fiyatı dudak uçuklattı
Vestel'den yok böyle zarar! Piyasa değeri kadar zarar açıkladı
İşte Türkiye'nin vergi rekortmenleri
Irak'ın enerjisi Türk şirketinden
Reeder'in zararı, satışlarını ikiye katladı!
30 'Yüksek takipçili' sosyal medya hesabına erişim engeli
Türk ve Çin çeliği Ukrayna pazarı için yarışıyor
Ali Ağaoğlu inşaatı bıraktı, yeni halka arza odaklandı
Türkiye işsizlikte Avrupa'yı üçe katladı!



YORUMLAR
Yorum Yap